U
użytkownik 213578
Gość
Ja dzisiaj badam progesteron i czekam na wyniki, jeżeli ten cykl nie będzie udany robimy przerwę do marca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki żeby się udało. A czemu robicie przerwę jeśli można wiedzieć?Ja dzisiaj badam progesteron i czekam na wyniki, jeżeli ten cykl nie będzie udany robimy przerwę do marca
A jaką masz dawkę progesteronu? Wiesz może, czy jest jakaś graniczna wartość, która blokuje owulację, czy to u każdego może być inaczej?fajnie, jakbyś miała w historii, że masz problem z niepekajacymi pecherzykami. Wtedy dostałabys receptę na ovitrelle choć w sumie możesz poprosić lekarza, może wypisze.
Ja w tym cyklu biorę proga na torbiel, więc owu nie będzie. Choć w sumie już drugi dzień kluje mnie lewy jajnik (ten bez torbieli) i łudzę się, że może coś rośnie w sumie mnie nigdy nic nie boli ani nie kluje, ale jak byłam na stymulacji, to właśnie zawsze mnie klulo nie przy owulacji, tylko jak pecherzyk rosl
Sporo sie dzieje w następnym roku, a z takim maleństem mogłoby być ciężko, a nie udaje nam się też pół roku. Postawimy w ten czas na siebie i na poprawę wynikówTrzymam kciuki żeby się udało. A czemu robicie przerwę jeśli można wiedzieć?
Wychodzimy też z założenia, że mamy czas, mamy 25 lat, dopiero pół roku po ślubie, nie chcemy jeszcze mimo wszystko robić wszystkiego i sprawdzać, bo wiemy że mamy czasSporo sie dzieje w następnym roku, a z takim maleństem mogłoby być ciężko, a nie udaje nam się też pół roku. Postawimy w ten czas na siebie i na poprawę wyników
Coś w tym październiku jest, bo tez mi się owu poprzesuwałaTen miesiąc jest jakiś po*ebany. Ja tez dostałam okres 2/3 dni wcześniej jak nigdy! Nie przejmuj się.
Lekarz powiedział, że jak nie uda się do końca roku to stymulacja mnie czeka objawów sobie żadnych nie wkręcam, bo jest na to za wcześnie, a później będzie tylko rozczarowanie.. zawsze myślałam, że kłucie i ciągnięcie to objaw owulacji u mnie, a wychodzi na to, że takie bóle mam 2-3 dni przed owu i utrzymuje mi się to nawet ok tygodnia (z 5 razy na dzień mnie coś pociągnie). Jedynie co to nigdy mnie piersi nie bolały tak jak teraz przed @, a jeszcze tydzień do niej. Jedynie na początku jak byłam w ciąży, ale to staram się wypierać z głowy, że to nic teraz nie oznacza, jest za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Może mąż za mocno złapał Ja w ogóle jestem po*ieprzona, bo w cyklu gdzie udało mi się zajść piersi zaczęły boleć mnie 4 dni przed pozytywnym testem, plamienie jednorazowe miałam 2-3 dni po żadnych innych dolegliwości nie miałam. Nie mówiąc już o tym, że chodziłam przez półtora miesiąca z "resztkami w macicy" i nic mi nie było co ma być to będzie, jak się nie uda to na początku cyklu lecę na badania.fajnie, jakbyś miała w historii, że masz problem z niepekajacymi pecherzykami. Wtedy dostałabys receptę na ovitrelle choć w sumie możesz poprosić lekarza, może wypisze.
Ja w tym cyklu biorę proga na torbiel, więc owu nie będzie. Choć w sumie już drugi dzień kluje mnie lewy jajnik (ten bez torbieli) i łudzę się, że może coś rośnie w sumie mnie nigdy nic nie boli ani nie kluje, ale jak byłam na stymulacji, to właśnie zawsze mnie klulo nie przy owulacji, tylko jak pecherzyk rosl
trzymam kciuki za Twoje i swoje wynikiJa dzisiaj badam progesteron i czekam na wyniki, jeżeli ten cykl nie będzie udany robimy przerwę do marca
Tez miałam ratio 0,75 największe, ale nie trafiłam w pik, mniej więcej 12h mam niepewności pomiaruZobaczcie jak u mnie owulacyjne testy wypadły w tym cyklu niższego wyniku chyba mieć nie można było