reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Zazdrosna ze młodszy syn szybciej życie zaczął układać

No jak starszy ciapa i nie spieszył się to na co mieliście czekać 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Mój mąż jest średniakiem z rodzeństwa i żenił się ostatni, najmlodszy zarzekał się że nie będzie ślubu brał i po równych 3 msc jak to powiedział oznajmił że za 5 msc ślub 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tak czy siak my mielismy datę na 19.10.2019r a on nagle ustalił na 18.05.2019r....

reklama
No jak starszy ciapa i nie spieszył się to na co mieliście czekać 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Mój mąż jest średniakiem z rodzeństwa i żenił się ostatni, najmlodszy zarzekał się że nie będzie ślubu brał i po równych 3 msc jak to powiedział oznajmił że za 5 msc ślub 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tak czy siak my mielismy datę na 19.10.2019r a on nagle ustalił na 18.05.2019r....
u nas nagle wyskoczyli z weselem 3 misiace po nas :D

Rozumiem ze chcesz szybko i na już, ale mąż ma rację. Dopiero po roku regularnych starań powinnaś się zacząć martwić, bo to jest normalny fizjologiczny czas. Oczywiście badania hormonalne, tarczyce, morfo itd możesz zrobić dla własnej wiedzy i wyjdzie to na dobre.
Z tego co czytam starasz się 3 miesiac, co jest zgubne bo tak naprawdę z fizjologicznego punktu widzenia starasz sie 15 dni 😉

Nie stresuj sie tam na początku, bo wypalisz sie zbyt szybko, a stres nie jest dobrym czynnikiem😉

Ja sie staram ponad rok (19cs), w 11cs poszłam do ginekologa i po 8 miesiącach regularnych wizyt, badań, monitoringów i hsg nic sie nie zadziało, nie ma przeciwskazan i mamy zwiększyć częstotliwość stosunków i przyjść za 2 miesiące, wtedy zaczniemy stymulować i włączać leki 😉
@Emka_27 chyba, że są jakieś powody przez które bierzecie pod uwagę, że mogą być problemy, to można po prostu porozmawiać z lekarzem. Ale jak teoretycznie jest wszystko ok, to chyba lepiej podejść do tego na spokojnie 🙂 My po pół roku zaczęliśmy diagnostykę i tylko dlatego, że mam nieregularne cykle, nie raz bezowulacyjne, a mąż miał w dzieciństwie nowotwór i nie było wiadomo jak to wpłynęło na płodność. Ale ogólnie po 3 miesiącach to choć było mi smutno z każdym negatywnym testem to nawet nie wiedziałam o istnieniu tego forum 🙂

u nas nagle wyskoczyli z weselem 3 misiace po nas :D

Najważniejsze że po Was... My wszystko mieliśmy ustalone a oni z buciora wlecieli przed nas.... A dobrze wiedzieli o naszej dacie 😡😡😡😡😡😡
Tak jak i teraz jak oznajmilismy teściom że się staramy o drugie dziecko nagle braciszek po msc przylatuje z testem i mówi że Anna w ciąży 😡😡😡😡😡

Najważniejsze że po Was... My wszystko mieliśmy ustalone a oni z buciora wlecieli przed nas.... A dobrze wiedzieli o naszej dacie 😡😡😡😡😡😡
Tak jak i teraz jak oznajmilismy teściom że się staramy o drugie dziecko nagle braciszek po msc przylatuje z testem i mówi że Anna w ciąży 😡😡😡😡😡
wzięli termin, który się zwolnił chyba.
Mnie rozbraja argument że jesteśmy za młodzi :D

Schudłam ok. 60kg na diecie wegańskiej. Polecam ;)
Wow piękne osiągnięcie! Podziwiam!
U mnie akurat to było takie dopieszczenie więc mniejsze kg, ale normalna zdrowa dieta na zasadzie nauczenia się ile jeść co z czym łączyć itd. Byłam pod okiem dietetyka klinicznego w przychodni i naprawdę byłam indywidualnie traktowana, zawsze pytała co smakuje co lubię, jak się czuje, kontrola pod wyniki badań itd. Motywacja też była na wizytach jak się ruszało, pomogło mi to dbać o siebie i akurat u mnnie wprowadziła więcej jeść, ale regularniej i dzięki temu pięknie chudłam, az sama była zdziwiona, bo nie miałam jakieś nadwagi i mówi, że wtedy wolniej to schodzi 🤷‍♀️. Do dziś wracam stosuje nauczone zasady i nie muszę być na strikte diecie..
Dla mnie dużo daje regularność w posiłkach, nie objadanie się wieczorami, słodycze zastąpione owocami, czasami chill day 😁

reklama
ale fakt, że to jest już chamstwo

Do góry