reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Trzymam kciuki żeby tam siedział taki kozak 21mm, żeby wam powiedzieli, że "do dzieła dzisiaj jutro pojutrze" a w czwartek do kontroli czy pękł 😌🥰
no jak w piątek był 19 mm to chyba jak wszystko dobrze poszło to już powinno być po ewentualnie na granicy :D ale zobaczymy, organizm to jednak nie matma i różne dziwy się zdarzają :D

czyli wychodzi na to, że musi coś urosnąć, żeby był wyrzut LH.
Pytam, bo w zeszłym cyklu urósł pecherzyk, miałam pik, ale nie pęknął i mam ta cholerna torbiel. Chciałabym zobaczyć, czy bez stymulacji coś mi urośnie w tym mies. Wiem, że najlepiej iść na moni, ale coś ostatnio jest problem z terminami w mojej przychodni i chciałabym mieć jakieś alternatywne źródło informacji w razie czego 😉

tak wyrzut będziesz miała jak pęcherzyk będzie już gotowy, ale to nie jest gwarancja tego, że pęknie… Ewentualnie badanie hormonów jak @lady_in_blue 😝

tak wyrzut będziesz miała jak pęcherzyk będzie już gotowy, ale to nie jest gwarancja tego, że pęknie… Ewentualnie badanie hormonów jak @lady_in_blue 😝
czyli jeśli wyjdzie pik, to znaczy, że coś urosło. Nawet, jeśli nie pęknie.
W zeszłym cyklu miałam aromek i pecherzyk urosł, ale bez ovi nie pękł. Zastanawiam się, czy jeżeli samo z siebie jakimś cudem by coś urosło, to czy będę mogła podać samo ovi (rzecz jasna pod okiem lekarza) . Owulak miałam pozytywny przez jeden dzień tylko, czyli wtedy był wyrzut LH

Grypowo-covidowo po raz trzeci w tym roku.
I mam poleku dość😮‍💨.
Najchętniej do pracy bym poszła.

Ciesz się, bo to nic przyjemnego, a i organizm też jest wtedy obciążony.

No nie ja covida nie chce ... Zwykła grypa albo coś lżejszego 🤔 ostatnio tylko jelitowki łapie co trochę...
Ech... Jednak biorę się za obiad.... Stary gęga że zjadł by gulasz... trzeba by go do mamusi wysłać niech mu gotuje 🤣

reklama
Ale przecież jak w 12dc miałaś pęcherzyk 13.5mm to on mógł pęknąć nawet około 22dc na co wskazuje trochę ten progesteron. Więc możliwe że właśnie wtedy miałaś owulację. Po co badałaś progesteron w 22 dniu cyklu skoro mniej więcej wtedy mogła wypaść owulacja :p?
@lady_in_blue dziękuję! Sprowokowałaś mnie, żeby powtórzyć ten progesteron. Tamten był badany w 22dc co było tydzień temu, więc dziś idealnie po 7 dniach i jest 17,8. Czyli jednak owulacja była, tylko opóźniona. Teraz ciekawe co się z tego wyklaruje, bo jeśli trafiliśmy to "złotym strzałem" 😅

Do góry