reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Cześć,
Ja dzisiaj byłam zrobić progesteron i co? 25dc, byłam przekonana, ze już po owu (skok tempki, śluz, owulaki, wszystko pokazywało, ze już) i za tydzień miałam testować, a progesteron 0,188ng/ml, gdzie w fazie lutealnej powinno być minimum 1,8. Ech :/ ciekawe co mój lekarz na to.

Taki wynik progesteronu wyklucza w 100% owulacje. Chyba ze dziś dostaniesz okres to wtedy na dwoje babka wróżyła

reklama
jakbym miała wybrać z tych dwóch terminów, to zrobiłabym 10
dobrze to rozumiem, że jeżeli 1.10 miałam pika to w ciągu 24-48h powinna być owulacja czyli 2-3.10? I wtedy 7 dpo to będzie 9-10 października?

Pierwszy raz będę robiła progesteron 7dpo... Bo mój lekarz nigdy mi nie powiedział nawet, że w ten sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła..

dobrze to rozumiem, że jeżeli 1.10 miałam pika to w ciągu 24-48h powinna być owulacja czyli 2-3.10? I wtedy 7 dpo to będzie 9-10 października?

Pierwszy raz będę robiła progesteron 7dpo... Bo mój lekarz nigdy mi nie powiedział nawet, że w ten sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła..
tak, liczę dokładnie tak jak mówisz

Taki wynik progesteronu wyklucza w 100% owulacje. Chyba ze dziś dostaniesz okres to wtedy na dwoje babka wróżyła
Dzięki dziewczyny. Tak sądziłam. Testy owu z 25 i 27 wrzesnia, kiedy wcześniej były blade i już później zaczęły tez bladnąć. Chyb a sie u mnie nie sprawdzają :/

Załączniki

• C7F04E46-D651-4228-B24F-C5493817336E.jpeg
    C7F04E46-D651-4228-B24F-C5493817336E.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 74
  • 9CA06490-B92B-42C3-BE86-3F2BF72B3999.jpeg
    9CA06490-B92B-42C3-BE86-3F2BF72B3999.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 77
Dzięki dziewczyny. Tak sądziłam. Testy owu z 25 i 27 wrzesnia, kiedy wcześniej były blade i już później zaczęły tez bladnąć. Chyb a sie u mnie nie sprawdzają :/

No niestety to, że jest pik nie znaczy, że będzie owulacja. Dlatego warto jednocześnie obserwować kilka rzeczy no i najlepiej zrobić chociaż raz monitoring równolegle z Owulakami

Ten ze stópkami w tle wygląda na pozytywny albo prawie pozytywny! Po tym pozytywnym teście zawsze bledną, bo spada poziom LH i jest owu po 24-48h :) A przynajmniej powinna być. Bez monitoringu chyba nie stwierdzisz na 100%.

Ten ze stópkami w tle wygląda na pozytywny albo prawie pozytywny! Po tym pozytywnym teście zawsze bledną, bo spada poziom LH i jest owu po 24-48h :) A przynajmniej powinna być. Bez monitoringu chyba nie stwierdzisz na 100%.
a jak długo po piku utrzymują się ciemniejsze kreski? Sorki, jeśli te pytania są głupie, ale to mój pierwszy cykl z testami 😉

Rozumiem, że po piku już raczej testów się dalej nie robi?

a jak długo po piku utrzymują się ciemniejsze kreski? Sorki, jeśli te pytania są głupie, ale to mój pierwszy cykl z testami 😉

Rozumiem, że po piku już raczej testów się dalej nie robi?
Testy robi się do pierwszego pozytywnego. Jesli chodzi o utrzymywanie się LH to jest to indywidualna sprawa, - jedna bedzie miała blade zaraz po piku, jedna ciemne do samego okresu.

reklama
Do góry