reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Cześć,
Ja dzisiaj byłam zrobić progesteron i co? 25dc, byłam przekonana, ze już po owu (skok tempki, śluz, owulaki, wszystko pokazywało, ze już) i za tydzień miałam testować, a progesteron 0,188ng/ml, gdzie w fazie lutealnej powinno być minimum 1,8. Ech :/ ciekawe co mój lekarz na to.

Taki wynik progesteronu wyklucza w 100% owulacje. Chyba ze dziś dostaniesz okres to wtedy na dwoje babka wróżyła

reklama
jakbym miała wybrać z tych dwóch terminów, to zrobiłabym 10
dobrze to rozumiem, że jeżeli 1.10 miałam pika to w ciągu 24-48h powinna być owulacja czyli 2-3.10? I wtedy 7 dpo to będzie 9-10 października?

Pierwszy raz będę robiła progesteron 7dpo... Bo mój lekarz nigdy mi nie powiedział nawet, że w ten sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła..

dobrze to rozumiem, że jeżeli 1.10 miałam pika to w ciągu 24-48h powinna być owulacja czyli 2-3.10? I wtedy 7 dpo to będzie 9-10 października?

Pierwszy raz będę robiła progesteron 7dpo... Bo mój lekarz nigdy mi nie powiedział nawet, że w ten sposób można sprawdzić czy owulacja się odbyła..
tak, liczę dokładnie tak jak mówisz

Taki wynik progesteronu wyklucza w 100% owulacje. Chyba ze dziś dostaniesz okres to wtedy na dwoje babka wróżyła
Dzięki dziewczyny. Tak sądziłam. Testy owu z 25 i 27 wrzesnia, kiedy wcześniej były blade i już później zaczęły tez bladnąć. Chyb a sie u mnie nie sprawdzają :/

Załączniki

• C7F04E46-D651-4228-B24F-C5493817336E.jpeg
    C7F04E46-D651-4228-B24F-C5493817336E.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 80
  • 9CA06490-B92B-42C3-BE86-3F2BF72B3999.jpeg
    9CA06490-B92B-42C3-BE86-3F2BF72B3999.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 84
Dzięki dziewczyny. Tak sądziłam. Testy owu z 25 i 27 wrzesnia, kiedy wcześniej były blade i już później zaczęły tez bladnąć. Chyb a sie u mnie nie sprawdzają :/

No niestety to, że jest pik nie znaczy, że będzie owulacja. Dlatego warto jednocześnie obserwować kilka rzeczy no i najlepiej zrobić chociaż raz monitoring równolegle z Owulakami

Ten ze stópkami w tle wygląda na pozytywny albo prawie pozytywny! Po tym pozytywnym teście zawsze bledną, bo spada poziom LH i jest owu po 24-48h :) A przynajmniej powinna być. Bez monitoringu chyba nie stwierdzisz na 100%.

Ten ze stópkami w tle wygląda na pozytywny albo prawie pozytywny! Po tym pozytywnym teście zawsze bledną, bo spada poziom LH i jest owu po 24-48h :) A przynajmniej powinna być. Bez monitoringu chyba nie stwierdzisz na 100%.
a jak długo po piku utrzymują się ciemniejsze kreski? Sorki, jeśli te pytania są głupie, ale to mój pierwszy cykl z testami 😉

Rozumiem, że po piku już raczej testów się dalej nie robi?

a jak długo po piku utrzymują się ciemniejsze kreski? Sorki, jeśli te pytania są głupie, ale to mój pierwszy cykl z testami 😉

Rozumiem, że po piku już raczej testów się dalej nie robi?
Testy robi się do pierwszego pozytywnego. Jesli chodzi o utrzymywanie się LH to jest to indywidualna sprawa, - jedna bedzie miała blade zaraz po piku, jedna ciemne do samego okresu.

reklama
Do góry