reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Pytanie do osób które mają wiedzę na temat histeroskopii. Czy są jakieś przeciwwskazania do robienia jej np podczas owulacji? Czytałam tylko o tym, że powinna być przed owu bo wtedy endo jest cieńsze i lepiej wszystko widać ale u mnie endo nawet po owu nie jest grubsze niż 7mm więc to raczej nie problem.
Z racji, że jest to NFZ zostałam wciśnięta na najbliższy możliwy termin ale teraz by wypadało to ok 14-15dc. I nie wiem czy przesuwać sobie okres progiem chociaż te 2 dni żeby wypadł 12dc na histero czy olać to i w którym dniu będzie w tym będzie. Ktoś może pomoże?

reklama
Jak ktoś ma już dzieci, zachodzi w ciąże i po głębszej diagnostyce wie dlaczego je traci to może się uda. Jak ktoś nigdy w ciąży nie był to średnio może sobie powiedzieć, ze się uda i koniec. Nie każdemu się uda, taka jest prawda.
Zawsze jest przyczyna dlaczego ciąży nie ma kwestia znalezienia problemu (czasem ultra trudne) i leczenia. To nie jest tak że ktoś jest niby płodny ale nie może mieć dzieci. Coś stoi na przeszkodzie pytanie gdzie i co z tym zrobić a do tego trzeba dobrego lekarza, których jest mało.

Pytanie do osób które mają wiedzę na temat histeroskopii. Czy są jakieś przeciwwskazania do robienia jej np podczas owulacji? Czytałam tylko o tym, że powinna być przed owu bo wtedy endo jest cieńsze i lepiej wszystko widać ale u mnie endo nawet po owu nie jest grubsze niż 7mm więc to raczej nie problem.
Z racji, że jest to NFZ zostałam wciśnięta na najbliższy możliwy termin ale teraz by wypadało to ok 14-15dc. I nie wiem czy przesuwać sobie okres progiem chociaż te 2 dni żeby wypadł 12dc na histero czy olać to i w którym dniu będzie w tym będzie. Ktoś może pomoże?
Ja miałam histeroskopie podczas laparoskopii w 24 dc. Podobno najlepiej robic przed owulacja no jednakże ja miałam 2 dni przed okresem robioną po prostu przy okazji. U mnie chodziło o pobranie wycinka czy nie ma stanu zapalengo endometrium i jak wysokie są komórki nk w macicy

Zawsze jest przyczyna dlaczego ciąży nie ma kwestia znalezienia problemu (czasem ultra trudne) i leczenia. To nie jest tak że ktoś jest niby płodny ale nie może mieć dzieci. Coś stoi na przeszkodzie pytanie gdzie i co z tym zrobić a do tego trzeba dobrego lekarza, których jest mało.
Ja przyczynę znalazłam w immunologii, ale poimo wdrożenia leczenia bez skutku. Jeszcze jeden cykl i zostaje invitro

A czy jak rejestrowałaś się to pytali o dzień cyklu? Bo jeśli nie to zakładam, że im to obojętne 🤔

Dziewczyny! Od kilku dni proszę o znak moją nienarodzoną córkę...
czy wariuje i to jakimś cudem ptak się odbił?

Załączniki

• aa18b481-0087-456f-ac78-4d8abf331f3d.jpeg
    aa18b481-0087-456f-ac78-4d8abf331f3d.jpeg
    15,8 KB · Wyświetleń: 118
No ale jak się znajdzie przyczynę na przykład taką, że partner okazuje się bezpłodny, bo ma ultra słabe nasienie, albo te żylaki powrózka nasiennego - to co wtedy, laska ma zrezygnować z tego faceta czy poddać się invitro z nasieniem dawcy? Dla mnie to jest akurat koniec marzeń o macierzyństwie, bo z męża nie zrezygnuję nigdy, a nie chce urodzić dziecka kogoś innego, niż on. Wtedy taka para jest skazana na bezpłodność. I takiej parze się nie uda nigdy.

A czy jak rejestrowałaś się to pytali o dzień cyklu? Bo jeśli nie to zakładam, że im to obojętne 🤔
Ja się rejestrowałam odrazu po przejściu wszystkich badań i lekarz kazał tylko "po miesiączce" No ale, że najbliższy termin to kwiecień a ja mam "pilne" to wcisnęli mnie na listopad na jedyny termin gdzie ten lekarz ma chwile na mój zabieg, miał to być 10dc ale się wszystko od września przesunęła i to będzie 14/15dc 🤷‍♀️ poza tym to ma być wstępnie histeroskopia ale może w trakcie zabiegu okazać się, że robią laparoskopie więc nawet nie wiem na co się przygotować i czy ten dzień owulacji może być czy nie. A do tego lekarza nie mam numeru. 🤷‍♀️

reklama
Ja się rejestrowałam odrazu po przejściu wszystkich badań i lekarz kazał tylko "po miesiączce" No ale, że najbliższy termin to kwiecień a ja mam "pilne" to wcisnęli mnie na listopad na jedyny termin gdzie ten lekarz ma chwile na mój zabieg, miał to być 10dc ale się wszystko od września przesunęła i to będzie 14/15dc 🤷‍♀️ poza tym to ma być wstępnie histeroskopia ale może w trakcie zabiegu okazać się, że robią laparoskopie więc nawet nie wiem na co się przygotować i czy ten dzień owulacji może być czy nie. A do tego lekarza nie mam numeru. 🤷‍♀️
A masz jakąś koleżankę która prowadziła u niego ciążę? Może ona ma numer i można smsem dopytać. Jesteś jego pacjentką, nie widzę w tym niczego złego :) ewentualnie na rejestracji gdzieś u niego można zapytać o możliwość kontaktu. :)

Do góry