reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

No w zasadzie to musimy porozmawiać o tym co robimy, czy transfer w tym najbliższym cyklu czy gość ma pomysł na jakieś dodatkowe badania i zalecenia a transfer chce odroczyć.

Ja się jeszcze chce zapytać o dofinansowanie do kolejnej procedury, kiedy przewidują, że będą na to środki, bo pewnie teraz już nie ma. Od tego trochę zależy co będzie potem.
A to jakiś gminny program? Teraz jest koniec roku i trwa tworzenie budżetu na przyszły rok, więc może być że kasa pusta i wszystko ruszy od nowego roku, o ile radni uchwalą...

Niemniej jest jakiś plan i jest nadzieja 🥰❤️
Jesteś jeszcze na urlopie?

reklama
A to jakiś gminny program? Teraz jest koniec roku i trwa tworzenie budżetu na przyszły rok, więc może być że kasa pusta i wszystko ruszy od nowego roku, o ile radni uchwalą...

Niemniej jest jakiś plan i jest nadzieja 🥰❤️
Jesteś jeszcze na urlopie?
Dofinansowanie samorządowe miasta Kielce.
Rozpisane do końca 2024 roku. W ramach tego dofinansowania każda para może mieć możliwość skorzystania z dofinansowania do trzech procedur jeśli będą środki. Wykorzystaliśmy jedno więc jeśli będzie możliwość np. w styczniu albo lutym podejść znowu z dofinansowaniem to poczekamy. Jeśli nie będzie takiej możliwości albo będzie trzeba czekać na przykład rok, bo teraz nie będzie środków, to prawdopodobnie zapłacimy za to sami. To jest duża różnica finansowo więc dowiedzieć się warto.

Niestety nie, musiałam od poniedziałku wrócić do pracy i jakoś dawać radę ze swoim podłym nastrojem.

Tzn :-)? On mi i tak daje Encorton więc może da więcej. Accofil albo Intralipid też raczej ok i się na to zgodzę. Szczepienia limfocytami itp atrakcje na tę chwilę nie.

Ale tak na prawdę to do końca nie wiem co dają na kiry :p
Z kirami to jest różnie ci powiem. Ja robiłam badanie zagranicą i wynik mam okrojony w porównaniu z tymi polskimi ale nie mam najważniejszych potrzebnych do zagnieżdżenia czyli 2ds1, 2ds5 i 3ds1 a mimo 3 biochemów mam 2 letniego synka gdzie nie potrzebowałam żadnych leków jedynie progesteron. Teraz natomiast od pozytywu accofil. Niby mam brać od owulacji nie wiem czemu ale dam sobei troche czasu, jak sie nie uda od pozytywu to zaczne od owulacji.

Z kirami to jest różnie ci powiem. Ja robiłam badanie zagranicą i wynik mam okrojony w porównaniu z tymi polskimi ale nie mam najważniejszych potrzebnych do zagnieżdżenia czyli 2ds1, 2ds5 i 3ds1 a mimo 3 biochemów mam 2 letniego synka gdzie nie potrzebowałam żadnych leków jedynie progesteron. Teraz natomiast od pozytywu accofil. Niby mam brać od owulacji nie wiem czemu ale dam sobei troche czasu, jak sie nie uda od pozytywu to zaczne od owulacji.
Prawie 30% kobiet ma kir AA i większość z nich w ciążę zachodzi.
Zrobiliśmy to badanie póki nas na nie stać, bo już wjeżdżają zmiany cenników i będzie kosztować 200-300 pln więcej. To nie wiadomo co będzie za rok ;). Badanie jest genetyczne, robi się je raz, to wolimy mieć wyniki w teczce i tyle. Jeśli lekarz nie będzie chciał modyfikować swoich zaleceń to ja się nie będę z nim kłócić póki co.

Prawie 30% kobiet ma kir AA i większość z nich w ciążę zachodzi.
Zrobiliśmy to badanie póki nas na nie stać, bo już wjeżdżają zmiany cenników i będzie kosztować 200-300 pln więcej. To nie wiadomo co będzie za rok ;). Badanie jest genetyczne, robi się je raz, to wolimy mieć wyniki w teczce i tyle. Jeśli lekarz nie będzie chciał modyfikować swoich zaleceń to ja się nie będę z nim kłócić póki co.
Wiesz jednej sie uda zajsc i donosic bez accofilu a innej nie. Dużo zależy od hlac partnera w tym wypadku. Jak ma c1 to są duże szanse gorzej przy c2 natomiast nigdy nie mówi nigdy. Zycie zaskakuje 😀

Wiesz jednej sie uda zajsc i donosic bez accofilu a innej nie. Dużo zależy od hlac partnera w tym wypadku. Jak ma c1 to są duże szanse.
Dlatego mój mąż badania również zrobił ;).
Generalnie to wszystko to loteria i niektórym się udaje zajść z całą masą chorób, które teoretycznie to uniemożliwiają a inni nie mają zdiagnozowanych problemów i nie zajdą nigdy :). Takie życie.

Dlatego mój mąż badania również zrobił ;).
Generalnie to wszystko to loteria i niektórym się udaje zajść z całą masą chorób, które teoretycznie to uniemożliwiają a inni nie mają zdiagnozowanych problemów i nie zajdą nigdy :). Takie życie.
Ale jednak patrzmy w dobrą strone. Uda sie i koniec 😊 ja innej opcji nie widze 😂

reklama
Ale jednak patrzmy w dobrą strone. Uda sie i koniec 😊 ja innej opcji nie widze 😂
Nie wiem czy mi się uda :) Jakby to było proste do przewidzenia to myślę, że większość z nas byłaby w lepszym stanie psychicznym i dałaby radę znieść więcej ;) A skoro gwarancji nie ma to jest jak jest

Do góry