reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja miałam histeroskopie podczas laparoskopii w 24 dc. Podobno najlepiej robic przed owulacja no jednakże ja miałam 2 dni przed okresem robioną po prostu przy okazji. U mnie chodziło o pobranie wycinka czy nie ma stanu zapalengo endometrium i jak wysokie są komórki nk w macicy
A ja mam mieć usuwane zrosty po łyżeczkowaniu i potwierdzić diagnozę macicy dwurożnej więc nie wiem czy to też bez różnicy. 🤷‍♀️

reklama
A masz jakąś koleżankę która prowadziła u niego ciążę? Może ona ma numer i można smsem dopytać. Jesteś jego pacjentką, nie widzę w tym niczego złego :) ewentualnie na rejestracji gdzieś u niego można zapytać o możliwość kontaktu. :)
Ten gość to palant jednym słowem mówiąc. Dobry lekarz ale człowiek straszny więc nawet nie mam ochoty z nim rozmawiać bo on się nie przejmuje pacjentami. Mi np powiedział, że zabieg jest bez sensu bo itak żadnej ciąży nie donoszę po 8 poronieniach i żebym już sobie dała spokój skoro męczę sie juz ponad 4 lata. 🙂 ale skoro moja prowadząca mnie skierowała to zrobi bo ją zna. 🤷‍♀️

Muszę napisać, że Aromek fascynująco na mnie działa - okres trwał 2 dni. Równiuteńko. Przed lekiem było 4-5, po 3 cyklu suplementacji zeszło do 3 dni, a teraz dwa. Może finalnie skróci się do kilku godzin? 🤪 🤪 🤪

Chyba było bezowulacyjnie, bo dość skąpo, ale to w moim kalendarzu swego rodzaju rekord :D Nie umiem znaleźć przyczyny, ale moja siostra tak ma bez żadnego leczenia, więc może po prostu geny.

Ten gość to palant jednym słowem mówiąc. Dobry lekarz ale człowiek straszny więc nawet nie mam ochoty z nim rozmawiać bo on się nie przejmuje pacjentami. Mi np powiedział, że zabieg jest bez sensu bo itak żadnej ciąży nie donoszę po 8 poronieniach i żebym już sobie dała spokój skoro męczę sie juz ponad 4 lata. 🙂 ale skoro moja prowadząca mnie skierowała to zrobi bo ją zna. 🤷‍♀️
Ja bym powalczyła o możliwość kontaktu, skoro masz zabieg na horyzoncie. Z drugiej strony, jak mówisz że palant, to pewnie odpisze że mu dzień cyklu obojętny 🤔 byleby zrobić. A może z lekarką która Cię skierowała skonsultuj? :)

Ja się rejestrowałam odrazu po przejściu wszystkich badań i lekarz kazał tylko "po miesiączce" No ale, że najbliższy termin to kwiecień a ja mam "pilne" to wcisnęli mnie na listopad na jedyny termin gdzie ten lekarz ma chwile na mój zabieg, miał to być 10dc ale się wszystko od września przesunęła i to będzie 14/15dc 🤷‍♀️ poza tym to ma być wstępnie histeroskopia ale może w trakcie zabiegu okazać się, że robią laparoskopie więc nawet nie wiem na co się przygotować i czy ten dzień owulacji może być czy nie. A do tego lekarza nie mam numeru. 🤷‍♀️
ja miałam być zaraz po okresie, na wizytę oceniającą endo i niszę też i tak samo na operację. Nie wiem czy to tylko ze względu na endo , czy są jeszcze jakieś inne wskazania. A nie możesz zadzwonić do szpitala i zapytać?

Ja bym powalczyła o możliwość kontaktu, skoro masz zabieg na horyzoncie. Z drugiej strony, jak mówisz że palant, to pewnie odpisze że mu dzień cyklu obojętny 🤔 byleby zrobić. A może z lekarką która Cię skierowała skonsultuj? :)
Skoro nie mówił dokładnie w jakie dni mam się zapisać tylko "po miesiączce" to raczej stwierdzi, że skoro mam okresy po 9 dni to 15dc to u mnie jest "po miesiączce " 🤣 a z moją gin konsultowałam i mówiła, że najlepiej przed owulacją ale ona nie wchodzi w jego kompetencje.

Skoro nie mówił dokładnie w jakie dni mam się zapisać tylko "po miesiączce" to raczej stwierdzi, że skoro mam okresy po 9 dni to 15dc to u mnie jest "po miesiączce " 🤣 a z moją gin konsultowałam i mówiła, że najlepiej przed owulacją ale ona nie wchodzi w jego kompetencje.
do 10dc powinno się robić niby

ja miałam być zaraz po okresie, na wizytę oceniającą endo i niszę też i tak samo na operację. Nie wiem czy to tylko ze względu na endo , czy są jeszcze jakieś inne wskazania. A nie możesz zadzwonić do szpitala i zapytać?
Ja tam dzwoniłam już 3 krotnie bo próbowałam przełożyć i mi mówili, że nie mają żadnych wytycznych odnośnie dnia cyklu byleby było po okresie a nie w trakcie. 🤷‍♀️ czyli radź sobie sam.

reklama
Do góry