reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Jak dla mnie femibion jest mierny bo po dawka wit D jest żadna, po drugie i tak trzeba brać coś z kwasami Omega. No dla mnie to słabe rozwiązania.
Zdecydowanie do pueri wole dorzucić po prostu wit E która całkiem spoko kosztuje 40 zl na 2 msc
Wiesz, każdy robi według własnego uznania. Femibion nie ma może tak dużej dawki witaminy D, za to ma witaminy z grupy B w takich dawkach, jak nie ma w żadnych innych suplach dla starających się o dziecko.
Ja kwasy Omega i tak dodatkowo suplementuję.
Witaminę D raz na dwa-trzy dni też dodatkowo sobie kapię na łyżeczkę w ilości 4000 jednostek.

Nie chcę też brać po kilkanaście tabletek dziennie, więc miksuję.
Jako społeczeństwo i tak jesteśmy przesuplementowani.

reklama
Wiesz, każdy robi według własnego uznania. Femibion nie ma może tak dużej dawki witaminy D, za to ma witaminy z grupy B w takich dawkach, jak nie ma w żadnych innych suplach dla starających się o dziecko.
Ja kwasy Omega i tak dodatkowo suplementuję.
Witaminę D raz na dwa-trzy dni też dodatkowo sobie kapię na łyżeczkę w ilości 4000 jednostek.

Nie chcę też brać po kilkanaście tabletek dziennie, więc miksuję.
Jako społeczeństwo i tak jesteśmy przesuplementowani.

Dla mnie femibion jest skreślony za żelazo w zestawie wczesna ciąża i za ilość "kroków" jakie se wymyślili żeby nabic kieszonki. Nie lubie ściemniania i naciągania

Dla mnie femibion jest skreślony za żelazo w zestawie wczesna ciąża i za ilość "kroków" jakie se wymyślili żeby nabic kieszonki. Nie lubie ściemniania i naciągania
Eeee, to chyba o innym Femibionie mowa, bo mam ten bez żelaza, którego na własną rękę bym w życiu nie suplementowała.

Eeee, to chyba o innym Femibionie mowa, bo mam ten bez żelaza, którego na własną rękę bym w życiu nie suplementowała.

Masz pewnie planowanie ciąży, a ze pojeby zrobiły 4 zestawy różniące się na przykład dodaniem chooy wie na co żelaza "od 1 tygodnia ciąży" czyli w zasadzie powinien być to zestaw za każdym razem od miesiączki to trudno się połapać 😂

W sumie to też mam mieszane uczucia co do jodu w takich dawkach, jaki jest w suplach.
Wiem- jest rekomendowane, ale ja kiedyś dokopałam się do artykułu mówiącym o tym, że jesteśmy przejodowani.

reklama
Do góry