reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
To dla porządku:
10.10 HCG 247,11 prog 15,1
od 11.10 duphaston 2x1
12.10 HCG 667,62 prog 17,8
14.10 HCG 1403,44 prog 14,3

Kiedy masz usg?
Przyrosty bety masz bardzo ładnie, a na proga bierzesz dupka który nie wychodzi a krwi wiec w sumie jest pewnie wyższy.
Ja bym już szła na usg żeby potwierdzić ciążę w macicy, a później to już 8 msc czekania 😂

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja poprzedni cykl miałam meeega długi, bo 37 dni. Zwykle to 28-30. Okres dostałam dzień po wizycie u gina, który przepisał mi dupka.
Nie ukrywam, że w tamtym cyklu byłam bardzo zafiksowana na zajście, robiłam testy, długo się łudziłam, że się udało. Mam wrażenie, że dopiero wizyta u gina i usg sprowadziły mnie na ziemię.
Teraz, kolejny cykl był zaskakująco krótki, ogólnie dziwny i nawet sama nie wiem, co o nim myśleć.
No ale teraz znów nowy cykl i nowe możliwości. Będzie co ma być.
Ja wiem, że niedawno przez forum przetoczyła się burza dot. mitycznego odpuszczania, ale sama po sobie widzę, że im bardziej chcę i się na tym fiksuję, tym trudniej mi o normalny cykl.
Dlatego fajnie, ze powstanie grupa trzymająca czystą miche i aktywność przynajmniej 3 razy w tyg, raz że przekieruje część naszych myśli i skupienie na jeszcze coś, dwa spadek wagi na pewno w zajsciu w ciążę pomoże a nie zaszkodzi 🤞🤞

Kiedy masz usg?
Przyrosty bety masz bardzo ładnie, a na proga bierzesz dupka który nie wychodzi a krwi wiec w sumie jest pewnie wyższy.
Ja bym już szła na usg żeby potwierdzić ciążę w macicy, a później to już 8 msc czekania 😂
Dziękuję, trochę mi spokojniej ❤️
Też bym chętnie szła, ale zapisał mnie na 24go. Sam mówił, że dziś to pewnie będzie ok 1000, a że zobaczy coś już przy 1000-1500, więc skoro nie zapisał na przyszły tydzień to pewnie nie ma miejsca 🤷‍♀️
Jestem taka beznadziejna w cierpliwość i człowiek "czarna wizja", że to czekanie 9,5 dnia mnie przerasta, a o tych 8 miesiącach to aż się boję myśleć 🙈

reklama
Do góry