reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
To dla porządku:
10.10 HCG 247,11 prog 15,1
od 11.10 duphaston 2x1
12.10 HCG 667,62 prog 17,8
14.10 HCG 1403,44 prog 14,3

Kiedy masz usg?
Przyrosty bety masz bardzo ładnie, a na proga bierzesz dupka który nie wychodzi a krwi wiec w sumie jest pewnie wyższy.
Ja bym już szła na usg żeby potwierdzić ciążę w macicy, a później to już 8 msc czekania 😂

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja poprzedni cykl miałam meeega długi, bo 37 dni. Zwykle to 28-30. Okres dostałam dzień po wizycie u gina, który przepisał mi dupka.
Nie ukrywam, że w tamtym cyklu byłam bardzo zafiksowana na zajście, robiłam testy, długo się łudziłam, że się udało. Mam wrażenie, że dopiero wizyta u gina i usg sprowadziły mnie na ziemię.
Teraz, kolejny cykl był zaskakująco krótki, ogólnie dziwny i nawet sama nie wiem, co o nim myśleć.
No ale teraz znów nowy cykl i nowe możliwości. Będzie co ma być.
Ja wiem, że niedawno przez forum przetoczyła się burza dot. mitycznego odpuszczania, ale sama po sobie widzę, że im bardziej chcę i się na tym fiksuję, tym trudniej mi o normalny cykl.
Dlatego fajnie, ze powstanie grupa trzymająca czystą miche i aktywność przynajmniej 3 razy w tyg, raz że przekieruje część naszych myśli i skupienie na jeszcze coś, dwa spadek wagi na pewno w zajsciu w ciążę pomoże a nie zaszkodzi 🤞🤞

Kiedy masz usg?
Przyrosty bety masz bardzo ładnie, a na proga bierzesz dupka który nie wychodzi a krwi wiec w sumie jest pewnie wyższy.
Ja bym już szła na usg żeby potwierdzić ciążę w macicy, a później to już 8 msc czekania 😂
Dziękuję, trochę mi spokojniej ❤️
Też bym chętnie szła, ale zapisał mnie na 24go. Sam mówił, że dziś to pewnie będzie ok 1000, a że zobaczy coś już przy 1000-1500, więc skoro nie zapisał na przyszły tydzień to pewnie nie ma miejsca 🤷‍♀️
Jestem taka beznadziejna w cierpliwość i człowiek "czarna wizja", że to czekanie 9,5 dnia mnie przerasta, a o tych 8 miesiącach to aż się boję myśleć 🙈

reklama
Do góry