reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

@Zazuu @Sylwanka89 @sawy na usg nie widać żadnego pęcherzyka, endometrium jest mocno rozpulchnione i przekrwione i wszystko wygląda jakbym zaraz miała dostać okres. Przepisał mi duphaston 3x1 przez tydzień, po tym czasie powinnam dostać okres.. I mam zrobić wyniki hormonów w 4dc i przyjść.

No i wspaniale, że poszłas🤍 niedługo nowy cykl i nowe szansę na bobasa!

reklama
Widzę że Wy takie biegłe w zdjęciach USG więc Was zapytam :D na którym zdjęciu może być przedstawiona torbiel? To są moje zdjęcia z lutego i wtedy dowiedziałam się o torbieli tylko nie pamiętam ile mi wtedy gino pow że torbiel mierzy, a w tym miesiącu byłam u innej gino I pow że torbiel ma ok. 2cm i teraz mam rozkimne czy urosła od lutego czy nie, bo o istnieniu tych zdjęć USG przypomniałam sobie dopiero parę dni temu... w listopadzie idę do gino I wezmę to oczywiście ze sobą, ale może Wy coś rozczytacie? :)

Jeśli już to pewnie na ostatnim zdjęciu, ale ja nie koniecznie wiem jak wyglądają różne torbiele na usg. Moja byla po prostu wielkim Niepękniętym pęcherzykiem i wyglądała jak kula od bilarda 😂

Załączniki

• a406caf4-2089-4090-9e97-4beb4bc0b858.jpeg
    a406caf4-2089-4090-9e97-4beb4bc0b858.jpeg
    27,3 KB · Wyświetleń: 54
No i wspaniale, że poszłas🤍 niedługo nowy cykl i nowe szansę na bobasa!
No a ja się poryczałam, bo jak go zapytałam czy coś nie tak skoro ten cykl taki długi, że może to przez stres, podróż, wyrwanie zęba i duża ilość przeciwbolowych to on "No coś musiało być nie tak, że się przedłużyło". Odebrałam to w ten sposób, że coś ze mną nie tak a nie że jakieś czynniki na to wpłynęły i ze czasem tak sie dzieje itd. Jeszcze mnie pomylił z moją szwagierka która jest w 2 ciąży........

Jeśli już to pewnie na ostatnim zdjęciu, ale ja nie koniecznie wiem jak wyglądają różne torbiele na usg. Moja byla po prostu wielkim Niepękniętym pęcherzykiem i wyglądała jak kula od bilarda 😂
miałam (mam nadzieję, że już nie mam) podobna. I skoro torbiel jest z niepeknietego pęcherzyka, to rozumiem, że musi być dość duża, a 2 cm to normalnie mają pęcherzyki (?). Moja torbiel najpierw 4, potem 5 cm. To wiem, że to torbiel, ale 2 cm ? Jak to jest ? Czy mianem torbieli określa się pecherzyk od iluś mm ?

No a ja się poryczałam, bo jak go zapytałam czy coś nie tak skoro ten cykl taki długi, że może to przez stres, podróż, wyrwanie zęba i duża ilość przeciwbolowych to on "No coś musiało być nie tak, że się przedłużyło". Odebrałam to w ten sposób, że coś ze mną nie tak a nie że jakieś czynniki na to wpłynęły i ze czasem tak sie dzieje itd. Jeszcze mnie pomylił z moją szwagierka która jest w 2 ciąży........

Bardzo dużo w Tobie jest emocji. Chciałabym Ci jakoś pomóc bo widzę, że bardzo Ci ciężko w tych staraniach. Może spróbowałabyś pogadać z psychologiem? Fundacja Ernesta ma takie dyżury online więc mozna nawet przez telefon pogadać, albo skontaktuj się w wiadomości prywatnej z Aniaslu ona na pewno Cię pokieruje albo sama pomoże.
Myślę, że lekarz nie miał nic złego na myśli i na pewno chodziło mu o jakieś czynniki zewnętrzne, a nie ze z Tobą jest coś nie tak. Absolutnie każda kobieta raz na jakiś czas może mieć taki cykl, to zupełnie normalne

miałam (mam nadzieję, że już nie mam) podobna. I skoro torbiel jest z niepeknietego pęcherzyka, to rozumiem, że musi być dość duża, a 2 cm to normalnie mają pęcherzyki (?). Moja torbiel najpierw 4, potem 5 cm. To wiem, że to torbiel, ale 2 cm ? Jak to jest ? Czy mianem torbieli określa się pecherzyk od iluś mm ?

Są chyba różne rodzaje torbieli i może te inne mogą być takie małe 😂😅 akurat o torbielach nie wiem nic 😂

Przetrwały pecherzyk który się nie wchłonął po okresie to też torbiel i niekoniecznie rośnie do takich ogromnych rozmiarów. Miałam kiedyś przez pół roku "zwykły" pęcherzyk wypełniony płynem który miał 25mm ale nie wchłaniał się ani nie pękał, poza nim rosły sobie normalnie inne pecherzyki i była owulacja z tamtych.
No i są też torbiele endometrialne ale to zależy o jaką chodziło lekarzowi bo kilka jest rodzajów torbieli. Ja np mam endometriozę i adenomioze i kilka na szczęście jeszcze małych torbielek endometrialnych na prawym jajniku.

reklama
Bardzo dużo w Tobie jest emocji. Chciałabym Ci jakoś pomóc bo widzę, że bardzo Ci ciężko w tych staraniach. Może spróbowałabyś pogadać z psychologiem? Fundacja Ernesta ma takie dyżury online więc mozna nawet przez telefon pogadać, albo skontaktuj się w wiadomości prywatnej z Aniaslu ona na pewno Cię pokieruje albo sama pomoże.
Myślę, że lekarz nie miał nic złego na myśli i na pewno chodziło mu o jakieś czynniki zewnętrzne, a nie ze z Tobą jest coś nie tak. Absolutnie każda kobieta raz na jakiś czas może mieć taki cykl, to zupełnie normalne
No ciężko jakoś to przeżywam, najgorzej, ze prześladuje mnie myśl, że nie będziemy mieli dziecka. A lekarz jeszcze czepia się mojego pH. Pyta czy nie mam upławów, czy nie mam żadnych dolegliwości...a nic się nie dzieje, ani uplawow ani bólu... myślę, że to może jakieś pozostałości po Grecji, basenach itd

Do góry