reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Chciałam pisać dziś żeby mi wpisać 🩸, bo wczoraj plamka na papierze ledwo widoczna, dziś się czułam serio mega okresowo z rana, więc byłam przekonana, że małpa przyjdzie a tu nagle jak ręką odjął i na razie nic🤷‍♀️ jak mój organizm leci w kulki 😂😂😂, co prawda tydzień wcześniej, ale ja mam cały czas dzikie cykle 🤷‍♀️. A przynajmniej jak przyjdzie to idę na badania i może coś więcej się wreszcie dowiem 😂🙈🤷‍♀️.
To może jednak doczekasz daty testowania :)

Dziękuję ❤ szczerze to zdjęcia zawsze dostaje, ale opisu nigdy nie ... a miałam u niego już 3 usg w ciągu pół roku

No to postaramy się i bez opisu to ogarnąć, ale zawsze możesz poprosić o opis. Ja tak robię jak jestem u jakiegoś lekarza, którego nie znam bo moja lekarka daje mi zawsze

Ja już nie wiem co u mnie się dzieje…. Właśnie wracam z 4 wizyty moni w tym cyklu (18 dzień). Czy jest możliwość żeby pęcherzyk pękł i nie było tego widać na usg, albo zmalał ? W środę miałam jeden pęcherzyk dominujący 17,6 mm… a dzisiaj jeden 16,4mm. Endo 11mm. Usg na tym samym sprzęcie, niestety inny lekarz. Lekarz twierdzil ze płynu w zatoce nie ma. Patrząc na grubość endo, to chyba raczej wskazuje na fazę lutealna? Ale skoro nie ma nic w zatoce to.. co z ta owu? Była czy nie? :(

Ja już nie wiem co u mnie się dzieje…. Właśnie wracam z 4 wizyty moni w tym cyklu (18 dzień). Czy jest możliwość żeby pęcherzyk pękł i nie było tego widać na usg, albo zmalał ? W środę miałam jeden pęcherzyk dominujący 17,6 mm… a dzisiaj jeden 16,4mm. Endo 11mm. Usg na tym samym sprzęcie, niestety inny lekarz. Lekarz twierdzil ze płynu w zatoce nie ma. Patrząc na grubość endo, to chyba raczej wskazuje na fazę lutealna? Ale skoro nie ma nic w zatoce to.. co z ta owu? Była czy nie? :(
u mnie podczas żadnego usg nie stwierdzono obecności płynu w zatoce, dodatkowo zdażyło mi się, ze pęcherzyk zniknął i gin nie był w stanie powiedzieć co się z nim stało ale w tym samym cyklu 2 dni później poszłam do innego i powiedział, ze owulacja z całą pewnością była kilka dni wcześniej… sprzęt i właściwa interpretacja obrazu przez lekarza to podstawa

No a ciałko żółte?

A czy ten pęcherzyk był zwykły czy zapadnięty?
Ja np w tym miesiącu byłam na monitoringu i 2 dni po zastrzyku akurat byłam u ginekologa od endometriozy więc tylko tak przy okazji zapytałam czy owulacja już była i mi powiedział, że jest "lekko zapadnięty pęcherzyk" który był mniejszy niż 2 dni wcześniej przy podaniu zastrzyku, płynu w zatoce douglasa nie było.
Wczoraj byłam na monitoringu sprawdzić czy endoemtrium mi urosło bo było słabe w dniu owulacji to gin mówiła, że jest ciałko (a nawet 2! Bo na drugim jajniku też coś jest 😱) więc zrobiło się z tego zapadniętego pęcherzyka.

reklama
Do góry