reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Dziewczyny, czy któraś miała taka sytuacje, ze jednego miesiąca miała niski progesteron po owu, a w kolejnym cyklu było już w porządku? Czy unormowanie tego hormonu potrzebuje więcej czasu? Jeśli się udało, to tylko farmakologicznie, czy np jakimis innymi metodami- dieta?? Może głupie pytanie, nie wiem ... 🥴
za mało danych :) jednorazowo i wyrywkowo zrobiony niski progesteron o niczym nie świadczy. Mogłaś zrobić badanie w złym dniu cyklu a mogłaś np mieć cykl bezowulacyjny, który raz na jakiś czas może się zdazyc i jest absolutnie normalną sprawą ;) reszta tak jak panie wyżej napisały to nie będę się powtarzać 😀

reklama
30dc a mam 27 dniowe jak już to zdarzały sie 25,26 czasem. Całe 2letnie flo aż prześledziłem 😅
Ja prześledziłam 5 lat w tej aplikacji i najdluzsze cykle były 32-33dni... :o
Dzisiaj czuję taką mokrość przy delikatnym ciągnięciu podbrzusza. Myślałam, że może okres a tam normalnie sluz.. oszaleje :o

Ja prześledziłam 5 lat w tej aplikacji i najdluzsze cykle były 32-33dni... :o
Dzisiaj czuję taką mokrość przy delikatnym ciągnięciu podbrzusza. Myślałam, że może okres a tam normalnie sluz.. oszaleje :o
mnie delikatnie boli podbrzusze no ale właśnie tak jak przed okresem, powtórzę jeszcze test jutro rano jakby czasem, ale z niepowodzeniem juz jestem pogodzona, wiec chciałabym okres jak najszybciej by jak najszybciej znowu zacząć działać 😅 a nie czeeekac

za mało danych :) jednorazowo i wyrywkowo zrobiony niski progesteron o niczym nie świadczy. Mogłaś zrobić badanie w złym dniu cyklu a mogłaś np mieć cykl bezowulacyjny, który raz na jakiś czas może się zdazyc i jest absolutnie normalną sprawą ;) reszta tak jak panie wyżej napisały to nie będę się powtarzać 😀
Dzięki Dziewczyny, jeszcze jedno, ile razy umawiacie się na monitoring w cyklu?

skoro morfologia jest kiepska, to na pewno dobrym wyjściem będzie zmiana diety. Czasami dzięki diecie można poprawić wiele rzeczy, nawet ustabilizować nieco hormony. Duże znaczenie ma poziom żelaza i witaminy D. A badalas tarczyce ?
Ja to licze nawet ze dzięki diecie zajdę w ciąże 🤡 i w związku z powyższym wpierniczam na śniadanie surowa pietruszke i zapijam to pomidorowym sokiem, ambrozje 😀

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, jeszcze jedno, ile razy umawiacie się na monitoring w cyklu?
Co najmniej dwa jeśli wiesz kiedy +/- może wystąpić owulacja - raz przed i raz po owulacji ;) jeśli tego nie wiesz to proponuję iść tak gdzies 8-10dc, gin sprawdzi czy występuje pecherzyk dominujący, na podstawie jego wielkości wyliczy kiedy będzie potencjalna owulacja i powinien kilka dni po tym czasie sprawdzić czy pecherzyk pękł. Jeśli w tym pierwszym monitoringu nie będzie pęcherzyka dominującego to możesz iść np za tydzień i wtedy dalej tak jak wyżej ;)

reklama
Do góry