reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Dziewczyny, czy któraś miała taka sytuacje, ze jednego miesiąca miała niski progesteron po owu, a w kolejnym cyklu było już w porządku? Czy unormowanie tego hormonu potrzebuje więcej czasu? Jeśli się udało, to tylko farmakologicznie, czy np jakimis innymi metodami- dieta?? Może głupie pytanie, nie wiem ... 🥴
za mało danych :) jednorazowo i wyrywkowo zrobiony niski progesteron o niczym nie świadczy. Mogłaś zrobić badanie w złym dniu cyklu a mogłaś np mieć cykl bezowulacyjny, który raz na jakiś czas może się zdazyc i jest absolutnie normalną sprawą ;) reszta tak jak panie wyżej napisały to nie będę się powtarzać 😀

reklama
30dc a mam 27 dniowe jak już to zdarzały sie 25,26 czasem. Całe 2letnie flo aż prześledziłem 😅
Ja prześledziłam 5 lat w tej aplikacji i najdluzsze cykle były 32-33dni... :o
Dzisiaj czuję taką mokrość przy delikatnym ciągnięciu podbrzusza. Myślałam, że może okres a tam normalnie sluz.. oszaleje :o

Ja prześledziłam 5 lat w tej aplikacji i najdluzsze cykle były 32-33dni... :o
Dzisiaj czuję taką mokrość przy delikatnym ciągnięciu podbrzusza. Myślałam, że może okres a tam normalnie sluz.. oszaleje :o
mnie delikatnie boli podbrzusze no ale właśnie tak jak przed okresem, powtórzę jeszcze test jutro rano jakby czasem, ale z niepowodzeniem juz jestem pogodzona, wiec chciałabym okres jak najszybciej by jak najszybciej znowu zacząć działać 😅 a nie czeeekac

za mało danych :) jednorazowo i wyrywkowo zrobiony niski progesteron o niczym nie świadczy. Mogłaś zrobić badanie w złym dniu cyklu a mogłaś np mieć cykl bezowulacyjny, który raz na jakiś czas może się zdazyc i jest absolutnie normalną sprawą ;) reszta tak jak panie wyżej napisały to nie będę się powtarzać 😀
Dzięki Dziewczyny, jeszcze jedno, ile razy umawiacie się na monitoring w cyklu?

skoro morfologia jest kiepska, to na pewno dobrym wyjściem będzie zmiana diety. Czasami dzięki diecie można poprawić wiele rzeczy, nawet ustabilizować nieco hormony. Duże znaczenie ma poziom żelaza i witaminy D. A badalas tarczyce ?
Ja to licze nawet ze dzięki diecie zajdę w ciąże 🤡 i w związku z powyższym wpierniczam na śniadanie surowa pietruszke i zapijam to pomidorowym sokiem, ambrozje 😀

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, jeszcze jedno, ile razy umawiacie się na monitoring w cyklu?
Co najmniej dwa jeśli wiesz kiedy +/- może wystąpić owulacja - raz przed i raz po owulacji ;) jeśli tego nie wiesz to proponuję iść tak gdzies 8-10dc, gin sprawdzi czy występuje pecherzyk dominujący, na podstawie jego wielkości wyliczy kiedy będzie potencjalna owulacja i powinien kilka dni po tym czasie sprawdzić czy pecherzyk pękł. Jeśli w tym pierwszym monitoringu nie będzie pęcherzyka dominującego to możesz iść np za tydzień i wtedy dalej tak jak wyżej ;)

reklama
Do góry