reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
tzn źle zabrzmiało, chodzi o to, że niski progesteron może świadczyć o tym, że w danym miesiącu nie było owulacji
Możliwe, ze nie było. W każdym razie 22 dc wynosił 6,77 :( jestem po infekcji, morfologię tez mam kiepska. Może to miało wpływ? Poprzedni cykl trwał tylko 21 dni, co wlasciwie nigdy wcześniej się nie zdarzało. Ginek wspominał o dupku. Zastanawia mnie tylko, czy organizm jest w stanie sam sobie to uregulować, jeśli już będę doleczona, poprawia się wyniki morfologi. Czy trzeba się wspomagać lekami.

Możliwe, ze nie było. W każdym razie 22 dc wynosił 6,77 :( jestem po infekcji, morfologię tez mam kiepska. Może to miało wpływ? Poprzedni cykl trwał tylko 21 dni, co wlasciwie nigdy wcześniej się nie zdarzało. Ginek wspominał o dupku. Zastanawia mnie tylko, czy organizm jest w stanie sam sobie to uregulować, jeśli już będę doleczona, poprawia się wyniki morfologi. Czy trzeba się wspomagać lekami.

No dobra ale w 22 dc to mogłaś być i 3 dni po owulacji i 13. No jak nie wiesz kiedy była owulacja to badanie progesteronu nie wnosi NIC.

Czyli ratuje mnie raczej tylko monitoring, mam teraz cykle nie do ogarnięcia i nie łapie się jeszcze w tych wszystkich badaniach

No monitoring jest takim idealnym rozwiązaniem, które na pewno wiele Ci wyjaśni. Bardzo zachęcam żeby każda ze staraczek chociaż raz zrobiła monitoring równocześnie z testami owu (i żeby było idealnie to pomiarem temperatury) i wtedy wszystko można przewidzieć.
A żeby potwierdzić/wykluczyć niedomoge powinno się zbadać progesteron przez 3 następujące po sobie dni powiedzmy 6, 7 i 8 dpo i wtedy można wyciągnąć wnioski

No monitoring jest takim idealnym rozwiązaniem, które na pewno wiele Ci wyjaśni. Bardzo zachęcam żeby każda ze staraczek chociaż raz zrobiła monitoring równocześnie z testami owu (i żeby było idealnie to pomiarem temperatury) i wtedy wszystko można przewidzieć.
A żeby potwierdzić/wykluczyć niedomoge powinno się zbadać progesteron przez 3 następujące po sobie dni powiedzmy 6, 7 i 8 dpo i wtedy można wyciągnąć wnioski
Dziękuje 🙂

skoro morfologia jest kiepska, to na pewno dobrym wyjściem będzie zmiana diety. Czasami dzięki diecie można poprawić wiele rzeczy, nawet ustabilizować nieco hormony. Duże znaczenie ma poziom żelaza i witaminy D. A badalas tarczyce ?

skoro morfologia jest kiepska, to na pewno dobrym wyjściem będzie zmiana diety. Czasami dzięki diecie można poprawić wiele rzeczy, nawet ustabilizować nieco hormony. Duże znaczenie ma poziom żelaza i witaminy D. A badalas tarczyce ?
Trochę ostatnio się zaniedbałam, było nieco stresu. Pocieszam się, ze to to. Poziom żelaza raczej ok, może TSH mogłoby być trochę niższe. Niestety mam niedoczynnosc tarczycy i biorę euthyrox. Trochę dziwi mnie poziom kwasu foliowego, biorę przez dłuższy czas, możliwe, ze go nie przyswajam? Lekarz jakoś nie odniósł się do tego.

Załączniki

• 55C51B1A-4D53-48FC-8958-4384D95FBDE0.jpeg
    55C51B1A-4D53-48FC-8958-4384D95FBDE0.jpeg
    163,9 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Trochę ostatnio się zaniedbałam, było nieco stresu. Pocieszam się, ze to to. Poziom żelaza raczej ok, może TSH mogłoby być trochę niższe. Niestety mam niedoczynnosc tarczycy i biorę euthyrox. Trochę dziwi mnie poziom kwasu foliowego, biorę przez dłuższy czas, możliwe, ze go nie przyswajam? Lekarz jakoś nie odniósł się do tego.
zamień na metylowany kwas foliowy, może zwykłego nie przyswajasz

Do góry