reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
A to właśnie nie jest tak, że ciąża "młodsza o tydzień" jak nam się wydawało jest faktycznie ciążą z późniejszej owulacji?
Tak głosi legenda. Wiek ciąży liczy się od terminu ostatniej miesiączki, więc jak np. zazwyczaj masz owu 14 dnia, a teraz miałaś 19 dnia, to faktyczna ciąża "zaistniała" o prawie tydzień później niż wychodzi z samej matematyki. Według miesiączki jesteś więc, powiedzmy, w 7 tygodniu, ale dziecko jest dopiero na 6 tygodniu rozwoju, bo casting był później.

Tak głosi legenda. Wiek ciąży liczy się od terminu ostatniej miesiączki, więc jak np. zazwyczaj masz owu 14 dnia, a teraz miałaś 19 dnia, to faktyczna ciąża "zaistniała" o prawie tydzień później niż wychodzi z samej matematyki. Według miesiączki jesteś więc, powiedzmy, w 7 tygodniu, ale dziecko jest dopiero na 6 tygodniu rozwoju, bo casting był później.
Wiem bo byłam w ciąży 😁 nie byłam tylko pewna 😁🙃 Na początku ciąży podaje się właśnie termin z om i termin z USG i te terminy często się od siebie różnią nawet kilkoma dniami

Wiem bo byłam w ciąży 😁 nie byłam tylko pewna 😁🙃 Na początku ciąży podaje się właśnie termin z om i termin z USG i te terminy często się od siebie różnią nawet kilkoma dniami
No ja to teoretyk :p Dowiedziałam się o tym, jak spanikowana siostra płakała, że ma -1tc i że chyba niedorozwinięte, ale lekarza oczywiście nie zapytała...

reklama
Do góry