reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
A tak to nie wiem po co się nakręcacie ;) Każda jest z nas inna mogę wam pokazać usg syna ,bo znalazłam o tydzień młodsza ciąża z córka tez była młodsza ,ale nie mam opisu wiecznie ma sensu pokazywać . Jedna będzie miła duża betę inna mała w tym samym czasie wszystko zależy od różnych czynników . Mi doktor mówił ,ze późno przechodzę owulacje przez co wcześniej miałam bardzo długie starania o dzieci . Tak samo miałam nadwagę co nie pomagało w niczym .
No dobra ale skoro nie wiesz kiedy była owulacja to nie wiesz tez kiedy powinien być @ i czy faktycznie w dniu kiedy powinien być miałabyś negatyw ;)

A ja mam pytanie co do fazy lutealnej. Wiadomo, że jest stała u każdej kobiety... Ale wiadomo też, że np długa podróż, zmiana klimatu, stres , leki itp może wydłużyć lub skrócić cykl.
Czy w takim razie faza lutealna może się skrócić lub wydłużyć? Czy ruchoma jest tylko faza przed owulacją?

A ja mam pytanie co do fazy lutealnej. Wiadomo, że jest stała u każdej kobiety... Ale wiadomo też, że np długa podróż, zmiana klimatu, stres , leki itp może wydłużyć lub skrócić cykl.
Czy w takim razie faza lutealna może się skrócić lub wydłużyć? Czy ruchoma jest tylko faza przed owulacją?

Może się wydłużyć lub skrócić w granicach +-1 do 2 dni. Ale najczęściej to jednak pierwsza faza ulega zmianie (nie nie podam procentowo 😂 ile to jest zazwyczaj- interpretacja dowolna).
Ostatnio czytałam coś o wpływie różnych czynników na fazę lutealna ale nie pamiętam już czy to było mądre źródło 😂

reklama
A tak to nie wiem po co się nakręcacie ;) Każda jest z nas inna mogę wam pokazać usg syna ,bo znalazłam o tydzień młodsza ciąża z córka tez była młodsza ,ale nie mam opisu wiecznie ma sensu pokazywać . Jedna będzie miła duża betę inna mała w tym samym czasie wszystko zależy od różnych czynników . Mi doktor mówił ,ze późno przechodzę owulacje przez co wcześniej miałam bardzo długie starania o dzieci . Tak samo miałam nadwagę co nie pomagało w niczym .
A to właśnie nie jest tak, że ciąża "młodsza o tydzień" jak nam się wydawało jest faktycznie ciążą z późniejszej owulacji?

Do góry