reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
No ok ale na tym usg co pęcherzyk miał 13 mm to byłaś jakoś chyba niedawno? Kontrolowała go później? Przecież on niebawem może być owulacyjny
Byłam wpisana na testowanie na 10.10 🫣No to stan na dzisiaj jest taki, jaki jest. Już 32dc, nie wiem czy się łudzić. Nie podglądałam go, ale niestety i tak wyjeżdżam bez meza z dzieckiem do innego miasta do szpitala na kilka dni, wiec nic to nie zmieni.

Byłam wpisana na testowanie na 10.10 🫣No to stan na dzisiaj jest taki, jaki jest. Już 32dc, nie wiem czy się łudzić. Nie podglądałam go, ale niestety i tak wyjeżdżam bez meza z dzieckiem do innego miasta do szpitala na kilka dni, wiec nic to nie zmieni.

Moze akurat będziesz owulowac jak wrócisz stęskniona o wyjeździe 😎 trzymam za to kciuki!

Odebrałam dziś badanie histopatologiczne i się trochę zawiodłam xd że to tylko tyle 🤣 myślałam, że coś więcej badają, stwierdzają 🤣

Załączniki

• IMG_20221010_144446.jpg
    IMG_20221010_144446.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 115
Cześć dziewczyny, dopiero nadrobiłam. Wczoraj grzyby a potem układanie steropianu na budowiem i nie było sexow w pełnię z braku siły. W czwartek powinna być ovu. Narazie kreska blada na teście. Trzymam kciuki @lady_in_blue. W następnym miesiącu zacznę mierzyć temperature jak się nie uda. Ja przy pierwszym dziecku przepadałam jeśli chodzi o wyprawkę. Do tej pory w sumie tak mam. Mam dziewczynkę 3 letnią i w ubrankach przepadłam po prostu. Stary to mówi że jestem uzależniona. W sumie zabawek też ma sporo ale nie na zasadzie że kupuje żeby się nimi zajęła. Bawimy się razem. Kupuje zazwyczaj nowe. Ale używki w super stanie z vinted też się zdarzają. Poprostu daje jej to czego ja nie miałam. I wcale się nie dziwię jak ktoś chce kupić express za 2 tysie do mleka xp

Dziewczyny, (@Moonstone wywołuję Cię) mam już część wyników.
W zasadzie tych dla mnie najważniejszych.

Bardzo się cieszę zwłaszcza z mojego poziomu TSH. Widać, że dawka, którą sobie sama zaordynowałam jest ok (lekarz rekomendował 25 mg, a ja biorę 37,5 mg). Za wolno mi TSH spadało przy 25-tce.

W sierpniu moje TSH wynosiło 2,33.
Z poziomu witaminy D też jestem zadowolona. Widać, że jednak wyjazdy do Włoch, jak i suplementacja coś dają.

Leukocyty mam obniżone, ale zwalam to na świeżo przebyty COVID.

Na proteinogram czekam, ale martwię się, że za wcześnie po COVID go wykonałam.

Załączniki

• 5375BBC2-DE5F-4C7A-84E7-D4EED767947E.jpeg
    5375BBC2-DE5F-4C7A-84E7-D4EED767947E.jpeg
    60,5 KB · Wyświetleń: 85
  • 7179854C-F1C0-4539-B31F-BFD502443638.jpeg
    7179854C-F1C0-4539-B31F-BFD502443638.jpeg
    25,2 KB · Wyświetleń: 88
Hej, mam wyniki i sama nie wiem co myśleć, może Wy mi to rozjaśnicie:
bHCG: 247,11
Prog: 15,1
TSH: 2,043
I niby wszystko w normach, ale progesteron tydzień temu (w 29dc) miałam 17,8 a z tego co kojarzę, to powinien rosnąć, a nie spadać?
W środę powtórzę, ale zaczynam się bać...

reklama
Hej, mam wyniki i sama nie wiem co myśleć, może Wy mi to rozjaśnicie:
bHCG: 247,11
Prog: 15,1
TSH: 2,043
I niby wszystko w normach, ale progesteron tydzień temu (w 29dc) miałam 17,8 a z tego co kojarzę, to powinien rosnąć, a nie spadać?
W środę powtórzę, ale zaczynam się bać...
Progesteron wytwarza się skokowo. Ja w mojej ciąży miałam podobny :) wiec na razie spokojnie

Do góry