reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Tutaj zgodzę się i ja tez bym nie czekała. U nie których w dzień piku występuje owulacja, a u niektórych nawet 2 dni po. Każdy organizm działa inaczej. Na przykład nieraz ktoś ma tak krótki pik LH, że trzeba robić testy 4/5 razy dziennie aby go wychwycić. Testy owulacyjne są super pomocą, z której z resztą sama korzystam, ale trzeba brać na nie poprawkę. Plemniory średnio żyją kilkadziesiąt godzin więc możesz dostarczyć świeżą dawkę teraz i np za 24 h

To pierwsze niektórych tez miało być pisane razem 🤦‍♀️

reklama
Bonzur! Październik czas start! :)

pazdziernik.jpg

niecierpliwość, wszystko chciałabym na już, skąd ja to znam.. 🙈
No dokładnie tak jest... oczywiście mąż mnie przyłapał z tym testem. To sobie popłakałam, kazał mi się ogarnąć, powiedział że zrobimy test w przyszłym tygodniu...a jak się nie uda to idziemy na badania - ja hormonalne a on na badania nasienia

No dokładnie tak jest... oczywiście mąż mnie przyłapał z tym testem. To sobie popłakałam, kazał mi się ogarnąć, powiedział że zrobimy test w przyszłym tygodniu...a jak się nie uda to idziemy na badania - ja hormonalne a on na badania nasienia
Mądry mąż! Fajnie, że są mężczyźni, którzy odpowiedzialnie podchodzą do sprawy.
Chociaż tu w większości mamy ogarniętych chłopów. Na szczęście.

Ja bym nie czekała...
  • Owulacja generalnie występuje w ciągu 24 do 36 godzin po wyrzucie hormonu luteinizującego (LH), więc określenie, kiedy ten wyrzut LH ma miejsce pomaga Ci określić, kiedy dojdzie u Ciebie do owulacji.
  • Nasienie może pozostać aktywne do pięciu dni, więc pary mogą począć dziecko dzięki odbyciu stosunku przed uwolnieniem jajeczka.
Napisane jest, że po wyrzucie, czyli pozytywnym tescie owu W CIĄGU 24H do 36H - ja to rozumiem tak, że owulacja wystąpi od momentu pozytywnego testu do 36h czyli moze być nawet po 3 h od testu a nie dopiero po 3 dniach.
ale u mnie to jeszcze nie był chyba pik 🙈

reklama
Do góry