reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

A ja myślę, że to będzie jak w filmie Sniper, jak jebnie to ino roz! Trzymam kciuki i dupczcie się ile w Was tylko seksualnej ochoty! 😈
nasze seksy prokreacyjne są niestety poprzedzone beką już, na takim etapie jesteśmy 😂 ale może uda się wykrzesać jutro trochę romantyzmu :D

reklama
u mnie zawsze pokazują się drugie kreski widoczne gołym okiem, ale dziś pierwszy

Kreski to widać zawsze bo zawsze mamy jakiś poziom lh w organizmie. Przed owulacją on rośnie więc kęski ciemnieją. Prawdopodobnie jesteś blisko piku bo już jest bardzo ładna i jeśli do tej pory nie wyłapalas nigdy piku to ja na Twoim miejscu robiła bym teraz i 4 dziennie bo możesz mieć po prostu bardzo krótki pik jak na przykład ja

Nie 😅 bo przy infekcji ( zapalenie oskrzeli) trzeba dużo pić 😅😅😅 alee ja mam owu ok 20 dc także poprawie się :) poza tym ja często mam blade blade i nagle jeb pozytyw i znowu blade 🤷
Ja też nie przestrzegam tego. Jak mi się chce to sikam, ale faktycznie 2 wyszly mi rozwodnione mocno. A jeden z wczoraj test, mimo ponad 10s w kubku, nie chcial się wcale zabarwić, dopiero po 30s czerwona linia zaczęła plynąć.

Kreski to widać zawsze bo zawsze mamy jakiś poziom lh w organizmie. Przed owulacją on rośnie więc kęski ciemnieją. Prawdopodobnie jesteś blisko piku bo już jest bardzo ładna i jeśli do tej pory nie wyłapalas nigdy piku to ja na Twoim miejscu robiła bym teraz i 4 dziennie bo możesz mieć po prostu bardzo krótki pik jak na przykład ja
mam zapas owulków, dlatego nie oszczędzam w tym cyklu i w okresie owulacyjnym robię po 4 dziennie 🙈 ale to jak masz krótki pik to czekasz te 24 godziny mniej więcej na seks? Sorki, ale nie znam się na tym i na testach tym bardziej, moja przygoda z nimi dopiero się rozpoczęła 😁

Zrobiłam ten test 10dpo, bo miałam jeden test z ostatniego miesiąca.... oczywiście biel. Nie wiem czy to za wcześnie ten test, czy to już znak, że jednak ciąży nie będzie....

Wiem, wiem.. sikanie miało być 6 października w dniu miesiączki...
niecierpliwość, wszystko chciałabym na już, skąd ja to znam.. 🙈

Ja też nie przestrzegam tego. Jak mi się chce to sikam, ale faktycznie 2 wyszly mi rozwodnione mocno. A jeden z wczoraj test, mimo ponad 10s w kubku, nie chcial się wcale zabarwić, dopiero po 30s czerwona linia zaczęła plynąć.
Po całej nocy nie sikania wybarwiają się tak samo , więc to chyba nie ma aż takiego wpływu na wysłanie poziomu Lh

Załączniki

• IMG20221001080614.jpg
    IMG20221001080614.jpg
    287 KB · Wyświetleń: 82
mam zapas owulków, dlatego nie oszczędzam w tym cyklu i w okresie owulacyjnym robię po 4 dziennie 🙈 ale to jak masz krótki pik to czekasz te 24 godziny mniej więcej na seks? Sorki, ale nie znam się na tym i na testach tym bardziej, moja przygoda z nimi dopiero się rozpoczęła 😁
Ja bym nie czekała...
  • Owulacja generalnie występuje w ciągu 24 do 36 godzin po wyrzucie hormonu luteinizującego (LH), więc określenie, kiedy ten wyrzut LH ma miejsce pomaga Ci określić, kiedy dojdzie u Ciebie do owulacji.
  • Nasienie może pozostać aktywne do pięciu dni, więc pary mogą począć dziecko dzięki odbyciu stosunku przed uwolnieniem jajeczka.
Napisane jest, że po wyrzucie, czyli pozytywnym tescie owu W CIĄGU 24H do 36H - ja to rozumiem tak, że owulacja wystąpi od momentu pozytywnego testu do 36h czyli moze być nawet po 3 h od testu a nie dopiero po 3 dniach.

reklama
Ja bym nie czekała...
  • Owulacja generalnie występuje w ciągu 24 do 36 godzin po wyrzucie hormonu luteinizującego (LH), więc określenie, kiedy ten wyrzut LH ma miejsce pomaga Ci określić, kiedy dojdzie u Ciebie do owulacji.
  • Nasienie może pozostać aktywne do pięciu dni, więc pary mogą począć dziecko dzięki odbyciu stosunku przed uwolnieniem jajeczka.
Napisane jest, że po wyrzucie, czyli pozytywnym tescie owu W CIĄGU 24H do 36H - ja to rozumiem tak, że owulacja wystąpi od momentu pozytywnego testu do 36h czyli moze być nawet po 3 h od testu a nie dopiero po 3 dniach.

Tutaj zgodzę się i ja tez bym nie czekała. U nie których w dzień piku występuje owulacja, a u niektórych nawet 2 dni po. Każdy organizm działa inaczej. Na przykład nieraz ktoś ma tak krótki pik LH, że trzeba robić testy 4/5 razy dziennie aby go wychwycić. Testy owulacyjne są super pomocą, z której z resztą sama korzystam, ale trzeba brać na nie poprawkę. Plemniory średnio żyją kilkadziesiąt godzin więc możesz dostarczyć świeżą dawkę teraz i np za 24 h

Do góry