reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?

Ja nie znam odpowiedzi. Kiedyś byłam pewna, że bym taką ciąże usunęła, a teraz nie jestem już tego tak pewna. Może również dlatego, że obserwuje Monike od cudaków, a ona pokazuje ze dzieciaki z zespołem mogą się rozwijać dobrze (choć oczywiście nakład pracy i ćwiczeń z taki dziećmi jest znacznie większy).
Nie usunela bym…:)
Ja pamietam taki jeszcze czas rok temu: okres mam zawsze około 5 dni, to po tych pięciu dniach brązowe plamienia, tak może do 8-9 dc. Po owulacji, zwłaszcza po stosunku plamienia mocno brązowe miałam praktycznie aż do okresu. Współżycie bolesne, wstyd z tego powodu. Jak chodziłam do mojego gina, to powiedział, że to polip, trzeba czekać aż odpadnie 🤷🏼‍♀️😡
Teraz na szczęście po złuszczeniu się tego polipa nie doświadczam żadnych plamień.
Ale po sytuacji brownie to czasem aż się boje o siebie… skoro ta menda nie dawała żadnych objawów, a zwykła, rutynowa wizyta nic oprócz polipa nic nie wykazywała…
Ja takze mam bolesne współżycie i to tylko w trakcie owulacji… nie wiem dlaczego….
Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?
2. Wczoraj było o paście to dziś o szczoteczce - jakiej szczoteczki używacie?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze
Samsung èq 6 automat. Kawa ideolo:)
Szczoteczka zwykła:)
ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

Szczoteczkę mam soniczną i w sumie to już chyba nie umiem umyć zębów manualną😆
Polecam automat!:)
Ja właśnie szukam niani. W związku z tym mam pytanie. Gdybyście miały szukać lub szukalyscie już niani dla swojego dziecka, to na jakie aspekty u niani zwracalybyscie uwagę? Czy doplacilybyscie więcej za to, ze niania jest po pedagogice?
Napisałam Ci wiadomosc:) to nie miejsce na dzieciece rozmówki:)
Oooo kurna jak mam nawet śluz płodny już😳😳😳
Ja tez🙈🙈🙈 dziwna bolesna i szybka owulka… prze **** dziwna…
Tak u mnie 2 lata od poronienia minęły po drodze cp i nic więcej. Seks będzie, zabezpieczenia póki przed 40 tką jestem nie będę stosować, seks będzie ale bez owulakow temperatury i suplementów dla planujacych ciążę.
A moze wtedy wlasnie pyknie :)
I Ty na niego narzekasz, że stary?!?!? 😂😂😂 Ach, ile bym dała, żeby znowu mieć 40 lat! 😂
Moj ma 42:) ja 31:) wciaz młody 😂
Dziewczyny rano pisałam. Że widzę jakiś cień na teście nie wytrzymam i zrobiłam teraz nowy test i ja widzę kreskę mąż rano nie widział ale teraz też widzi. Powiedzcie czy też coś widzicie??? Czy mamy schiza
Jak byk kreska :) bez powiększania foty:) różowiutka :) kciuki!!!!!

reklama
Pierwsze 2-3 cykle miałam mocno depresyjny humor, a potem już jako tako. Ale zdecydowanie pogorszenie nastroju. No i biust mega puchnął. Stymulację też średnio znosiłam przecież.
W poprzednim przez cały tydzień bolą mnie głowa, miałam nudności, bardzo zły nastrój, oslabienie. Tym razem trochę lepiej, choć pierwsze 3 dni to samo plus senność, dziś jest znacznie lepiej ale już jedyne o czym myślę to łóżko.

Do góry