Kosinka94
Moderator
Poronienia i wykryty szybki spadek progesteron.Na kolejny cykl nie będziesz lepiej "zaopatrzona". Z jakiego powodu chcesz brać Duphaston?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Poronienia i wykryty szybki spadek progesteron.Na kolejny cykl nie będziesz lepiej "zaopatrzona". Z jakiego powodu chcesz brać Duphaston?
moja mama też ma takie tendencje. Najgorzej zawsze ze świętami było. Trzy dni stała w kuchni, a później narzekała, że tak się umęczyla, a my nie jemy i będą do wyrzucenia. No nie da się zjeść 15 potraw. I można jej było tłumaczyć, że tym razem ma tyle nie robić, że znów nie damy rady zjeść, że tego to nikt w zeszłym roku nawet nie ruszył... I co? I jajcoA. I jeszcze taka różnica, że np. teściowa to typ kobiety męczennicy, przygotuje te kotleciki ale przy okazji będzie ciągle mówiła jak się umęczyła i że to ponad jej siły, ale obiad przygotuje z pięciu potraw do wyboru, więc mi to staje w gardle przy obiedzie jak tego słucham ;D Moja mama też miała tendencje do bycia kobietą męczennicą - ale ładnie to przepracowała i jestem z niej dumna, bo to nie łatwy schemat do wyjścia. U mnie też czasem to się odpala, ale szybko to kontruje ;p
Jeju u mnie to samo. Z jednej strony kobieta cudowna, oddałaby pewnie nerkę dla swojego syna, ale… jak do nich jeździmy na weekend to zawsze śniadanie, ciasto do kawy, wymyślny dwudaniowy obiad i kolacja. Do obiadu zawsze trzy surówki bo dla każdego musi być coś co najbardziej lubi. Jak mówię ze nie chce zjeść ciasta to sie obraza. Dodatkowo zawsze robi dodatkowy obiad i potem nam pakuje. A potem mówi ze ja plecy bolą….. milion razy prosiliśmy żeby nie gotowała, ze cos sie zamówi, to niestety nie dociera. A potem dostajemy stos wałówki którą przez tydzień jemy a co zostaje idzie do kosza.A. I jeszcze taka różnica, że np. teściowa to typ kobiety męczennicy, przygotuje te kotleciki ale przy okazji będzie ciągle mówiła jak się umęczyła i że to ponad jej siły, ale obiad przygotuje z pięciu potraw do wyboru, więc mi to staje w gardle przy obiedzie jak tego słucham ;D Moja mama też miała tendencje do bycia kobietą męczennicą - ale ładnie to przepracowała i jestem z niej dumna, bo to nie łatwy schemat do wyjścia. U mnie też czasem to się odpala, ale szybko to kontruje ;p
jeny, też nienawidzę kolendry kiedyś ją dodałam do enchilad bo była w przepisie i całe danie do śmieci poszło xdZ kolendra jest tak, ze nienawiść do niej może być uwarunkowana genetycznie o ile ja nie mam wielu rzeczy których nie lubię, tak kolendrę zawsze wyczuje i obrzydzi mi jedzenie. Ja dzisiaj przyjechałam na wies do rodziców i zostaje do weekendu. W sumie w niedziele 8dpo i miałam wziąć test żeby zatestowac ma rozgrzewkę, ale zapomniałam Dziś jakiś słaby dzień, nawet prosecco pite z mama i siostra mi jakoś tak nie smakowało. Cionsza urojona się już zaczyna chyba
też tak mam…Nie lubię tych snów a raczej mojego stanu po przebudzeniu i zorientowaniu się że był to tylko sen...
O, to razem wijemy gniazdodzien dobry dziewczyny, przez ostatnie pare dni byłam trochę zajęta. Wpadłam we wtorek do piwnicy..i czegoś zaczęłam szukać..i tak mnie zaczęło wszystko wkurzać, ze zdążyłam przez dwa dni powywalać sporo rzeczy. Oczywiście jeszcze zejdzie mi tam pare dni, zanim będzie widać porządek..ale tak to jest, jak się wszystko wstawia do piwnicy, "bo się kiedyś przyda".
A moze to tak zwane wicie gniazda mnie dopadło?
Dobra, ide dalej nadrabiać strony...
haha też tak kiedyś zbierałam za młodu wszystko, ale po kilku sprzątaniach uznałam, że to bez sensu totalnie i teraz jak mam coś zbędnego i oceniam, że nie użyję tego w ciągu następnego roku to wywalamdzien dobry dziewczyny, przez ostatnie pare dni byłam trochę zajęta. Wpadłam we wtorek do piwnicy..i czegoś zaczęłam szukać..i tak mnie zaczęło wszystko wkurzać, ze zdążyłam przez dwa dni powywalać sporo rzeczy. Oczywiście jeszcze zejdzie mi tam pare dni, zanim będzie widać porządek..ale tak to jest, jak się wszystko wstawia do piwnicy, "bo się kiedyś przyda".
A moze to tak zwane wicie gniazda mnie dopadło?
Dobra, ide dalej nadrabiać strony...
Niestety, w takiej sytuacji nie pomogę. Może ktoś mądrzejszy się wypowie. Jeśli lekarz kazał brać (a raczej kazał skoro miałaś receptę) to bierz.Poronienia i wykryty szybki spadek progesteron.