reklama
Adka75 - witaj na naszym wcześniaczkowym forum . Super, że synek jest już w domku. Napisz co było przyczyną przedwczesnego porodu oraz jak długo Twój maluszek przebywał w szpitalu. A może wkleisz nam jakieś zdjęcie? Czekamy .
Kalinko - fajnego masz szkrabika . Jak braciszkowie powitali dzidziusia? Jonatanek jest teraz największym wcześniaczkiem na naszej liście (Agawa na pewno zaraz Was tam wpisze ). Jego wzrost i waga są naprawdę imponujące . Cieszę się, że mimo tak niskiej punktacji zaraz po urodzeniu Wasz synek wyszedł z tego obronną ręką . Na pewno nie było Ci łatwo, ale dobrze, że maluch ma silną mamę. Pewnie reszta rodziny wspierała Cię cały czas. Czy chłopcy mogli zobaczyć maluszka? Po ilu dniach wyszliście do domu?
Pozdrawiam cieplutko
Kalinko - fajnego masz szkrabika . Jak braciszkowie powitali dzidziusia? Jonatanek jest teraz największym wcześniaczkiem na naszej liście (Agawa na pewno zaraz Was tam wpisze ). Jego wzrost i waga są naprawdę imponujące . Cieszę się, że mimo tak niskiej punktacji zaraz po urodzeniu Wasz synek wyszedł z tego obronną ręką . Na pewno nie było Ci łatwo, ale dobrze, że maluch ma silną mamę. Pewnie reszta rodziny wspierała Cię cały czas. Czy chłopcy mogli zobaczyć maluszka? Po ilu dniach wyszliście do domu?
Pozdrawiam cieplutko
samotna mama
Fanka BB :)
Oj widzę, że nam tu obrodziło! Ja i Kacperek witamy wszytskich razem i oddzielnie. Cieszymy sie, że za Wami już wszystko wporzadku i cieszycie sie sobą w domku. To wspaniała chwila kiedy nareszcie możemy nacieszyc sie swoimi dzieciatkami do woli, prawda? Życzę powodzenia i wytrwałości w czasie wizyt u specjalistów (ach ta nasza słuzba zdrowia). No ale nie ma co nażekać bo mogło być gorzej.
Jonatan był tylko tydzień w inkubatorze, od 4 doby zaczął sam oddychac, odłączyli go od respiratora i zaczęli karmic moim mlekiem. raz dziennie karmiłam go piersią, bo mieszkamy 45 km od szpitala, więc najeździlismy sie troszke. Drugi tydzień w łóżeczku, wtedy braciszkowie mogli go oglądac. Ja wylądowałam na patologii w 34 tygodniu z gestozą 180/102, do tego odchodziły mi wody. 6 cm co dwa dni spadało, dopompowali mnie, ale znowu spadły, dostałam skurczy regularnych co 4 min, 16 godzin zatrzymywali poród pod pompa,ale sie nie dało i skończylo się cięciem, dzieki Bogu, bo mały ledwie dychał a wody były zielone. Diagnoza- infekcja wewnatrzmaciczna. Wyszedł z tego rewelacyjnie, naprawdejest silnym facetem, a i linia modlitw do nieba była czynna cały czas ;D Dziś jest świetnie, rośnie jak na drożdżach, nikt by nie powiedził ze to wcześniak, a powinien urodzic isę 9 listopada...
Witaj adko75
Zapraszamy serdecznie
Zapraszamy serdecznie
Jasne... witam na naszej liściemela pisze:Agawa na pewno zaraz Was tam wpisze
kaśka k
Fanka BB :)
witamy Kaliny synusia no i Adki Jasia
piszcie kochane co tam słychać u maluszków no i fotki obowiązkowo
piszcie kochane co tam słychać u maluszków no i fotki obowiązkowo
adka75
Zaciekawiona BB
Dzięki za miłę przyjęcie.
Jaś urodził się w 32tc przez cc. Przyczyną takiej decyzji była cholestaza ciężarnych, miałam coraz gorsze wyniki i lekarze uznali, że nie można dalej czekać, bo to zagraża dziecku. Jaś po urodzeniu dostał w pierwszej minucie 8 pkt appgar (0 dostał za skórę), a potem z minuty na minutę punktacja malała, ostatecznie został podłączony do respiratora, który oddychał za niego 3 doby. Poza tym wystąpiły objawy niedotlenienia, stwierdzono RDS IVst, anemię i zap. płuc.
Dziś Jaś ma 6 tyg., od 1,5 tyg jest w domku, karmię go piersią, zaliczyliśmy już wizyty u okulisty, kardiologa i ortopedy.
Jaś urodził się w 32tc przez cc. Przyczyną takiej decyzji była cholestaza ciężarnych, miałam coraz gorsze wyniki i lekarze uznali, że nie można dalej czekać, bo to zagraża dziecku. Jaś po urodzeniu dostał w pierwszej minucie 8 pkt appgar (0 dostał za skórę), a potem z minuty na minutę punktacja malała, ostatecznie został podłączony do respiratora, który oddychał za niego 3 doby. Poza tym wystąpiły objawy niedotlenienia, stwierdzono RDS IVst, anemię i zap. płuc.
Dziś Jaś ma 6 tyg., od 1,5 tyg jest w domku, karmię go piersią, zaliczyliśmy już wizyty u okulisty, kardiologa i ortopedy.
reklama