reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w którym tygodniu rodziłyście swoje maleństwa???

w którym tygodniu ciąży urodziłyście swoje maleństwa???

• w 34 tygodniu i wcześniej

Głosów: 5 2,5%
  • w 35 tygodniu

Głosów: 4 2,0%
  • w 36 tygodniu

Głosów: 5 2,5%
  • w 37 tygodniu

Głosów: 15 7,4%
  • w 38 tygodniu

Głosów: 26 12,9%
  • w 39 tygodniu

Głosów: 24 11,9%
  • w 40 tygodniu(w terminie)

Głosów: 42 20,8%
  • po upływie 40 tygodni

Głosów: 81 40,1%

• Wszystkich głosujących
    202
Hey, dopiero po długiej nieobecności mam chwilowy dostęp do neta.
Ja założyłam ten wątek, a urodziłam synka 5 .05.2007 w 38 tygodniu, ale był to poród wywoływany

reklama
Ja miałam termin na 19 kwienia, a urodzilam 18, czyli dzień przed terminem, ale też miałam wywoływany z powodu ryzyka, że nie dam rady urodzic baaaardzo dużego dziecka. A Nata miałą i tak 3500g, więc w normie.:cool2::laugh2:

Ja mialam termin na 19 grudnia ale malutka urodzila sie trzy tygodnie wczesniej(29 listopada). Wazyla 3450 i miala 57cm wiec calkiem sporo:-) I wszystko bylo i jest ok:-)

W 39 tygodniu.
Pierwszego syna urodziłam 13 lutego a termin miałam na15.02, a drugiego 23.04 a termin na 28.04 (cieszyłam się że nie czekał do teminu, bo ważył 4480, to ile by było w terminie lub po nim.:szok:) Ale zauważyłam, że starszy był poczęty 11 dnia cyklu i urodził się dwa dni przed terminem, a młodszy 8 dnia cyklu (byłam przekonana że to będzie dziewczynka) i urodził się pięć dni przed terminem, więc może jest w tym jakaś logika.:tak:

mój synuś urodził się 10 dni po terminie termin miałam na 22 lipca a urodziłam przez wywołanie 01 sierpnia ważył 5020 a długi na 62 także troszkę się namęczyłam ale było warto.:-):tak:

reklama
Ja miałam termin na 3.09 a urodziłam 15.09 przez wywołanie, więc 12 dni po terminie, aale cieszyłam się bo na USG w 38 t.c. wyszło że niunio jest bardzo mały- a tak miał czas żeby przytyć do 3470g. Więc opłacało się nam poczekać.:-)

Do góry