reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w którym tygodniu rodziłyście swoje maleństwa???

w którym tygodniu ciąży urodziłyście swoje maleństwa???

• w 34 tygodniu i wcześniej

Głosów: 5 2,5%
  • w 35 tygodniu

Głosów: 4 2,0%
  • w 36 tygodniu

Głosów: 5 2,5%
  • w 37 tygodniu

Głosów: 15 7,4%
  • w 38 tygodniu

Głosów: 26 12,9%
  • w 39 tygodniu

Głosów: 24 11,9%
  • w 40 tygodniu(w terminie)

Głosów: 42 20,8%
  • po upływie 40 tygodni

Głosów: 81 40,1%

• Wszystkich głosujących
    202
Ja urodzilam rowno dwa tygodnie przed terminem ;-):-) czyli w tych 5 % sie nie mieszcze :-D

reklama
Robert urodzil sie w 35t3d. Mial sie urodzic 23 stycznia a urodzil 24 grudnia. Super prezent nam zrobil.
Dobrze, ze tak dlugo donosilam bo od 22tc mialam krazek - rozwarcie na 1,5 palca.

Według OM miałam termin na 25.10, według USG na 13.10 a Zuzię urodziłam 07.11 czyli 13 dni po terminie z OM, przez wywołanie na szczęście pierwsze i od razu sie udało:-)

Ja urodziłam w 37 tygodniu.
Według usg miałam termin na 15 kwietnia, według OM na 18 kwietnia a urodziłam 30 marca :-)

Ja termin miałam na 22 maja a urodziłam 2 czerwca, przez wywoływanie dorodna córeczke bo ważyła 4.020kg i wyglądała jakby miała tydzien:tak:

u mnie córcia 41w4d
a syneczek 40w3d
więc troszkę musiałam się naczekać...:-)

No to ja się naczekałam jeszcze bardziej :) bo pierwsze skurcze niestety pojawiły u mnie się już w 25 tyg ciąży i cały czas bałam się że urodzę przedwcześnie, a okazało się, że miałam poród wywoływany w 41w6d :)

reklama
Do góry