reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tc poznałyście płeć dziecka?

AgaG04

Początkująca w BB
Witam jestem aktualnie w 15 tc w 13 byłam na usg prenatalnym licząc na to ze lekarz powie coś o płci ponieważ dwie znajome w 13 tc już wiedziały że będzie syn. Niestety jak Pan doktor stwierdził nic nie widać ale dodał że,, to ze nic nie widac nie znaczy że córka "jednak skoro dzieciaczom moich znajomych w 13 tc już między nóżkami dyndalo coś a u nas nic to znaczy że większe prawdopodobieństwo córki? Bo ja juz nie potrafię usiedziec nie wiedząc kogo mam w brzuszku jest mi to obojętne czy córka czy syn ale tak bardzo bym chciała już wiedzieć. Więc stąd moje pytanie kiedy wy poznałyście płeć? Czy jeśli u mojego maluszka w 13 tc nic nie dyndalo to bardziej mam się nastawić na córkę czy siusiiak może ujawnić się później? Za 1, 5 tygodnia mam wizytę i jak na niej nic mi nie powiedzą to chyba zbzikuje :)

reklama
Rozwiązanie
U
Zależy kiedy dzidzia będzie chciała się ujawnić. Ja poznałam płeć Uwaga aż w 19 tc ponieważ córka zawsze ułożyła się tak żeby się nie ujawnić. Potem poszłam potwierdzić w 3D kilka razy
reklama
U nas na prenatalnych ginekolog sama powiedziała, że mogła by powiedzieć jaka płeć ale to często za wcześnie i błędnie nie chce mówić, więc dowiedziałam się dopiero między 18 a 24 tc bo jakoś raz mała się źle obróciła i nic widać nie było. Ale gin powiedziała że dziewucha i jest dziewucha. :)

U mnie na prenatalnych lekarz powiedzial, ze na 80% dziewczynka, w 16 tyg inny lekarz ze chyba chlopiec...wiec juz sama nie wiem. Chociaz sama czuje, ze to dziewczynka, ale to chyba bez znaczenia :p

reklama
Zależy kiedy dzidzia będzie chciała się ujawnić. Ja poznałam płeć Uwaga aż w 19 tc ponieważ córka zawsze ułożyła się tak żeby się nie ujawnić. Potem poszłam potwierdzić w 3D kilka razy

Rozwiązanie
Do góry