reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tygodniu poznałyście płeć dziecka?

reklama
Dobry specjalista od usg i dobry sprzęt daje niemal 100% pewność już w 12tc. Ja tak poznałam płeć obu synków. Wszystkie dziewczyny, które znam i chodziły do samego lekarza na usg - na 10-15 dzieci zero pomyłek :)

Mnie na genetycznym w 13 tygodniu doktor powiedział, że chłopak bo coś widać między nóżkami a później przez trzy wizyty u doktora prowadzącego zmieniło się na dziewczynkę i drugi doktor też to potwierdził na usg połówkowym. No i do tej pory cały czas bez zmian :)

Ja po wizycie. Szyjka zgładzona, 2 cm rozwarcia. Gdyby nic nie ruszyło to w pon za tydz mam się zgłosić do szpitala, ale gin twierdzi że powinno ruszyć coś wczesniej [emoji5] oby

ja poznałam w 12t4d na prenatalnym.
lekarz dał mi 90% pewności.
synek pokazał swoje klejnoty niemal po minucie. a teraz na polowkowych się potwierdziło. raczej w drugą stronę może się zmienić z dziewczynki niż z chłopca.

duzo zależy od sprzętu, lekarza który ma doświadczenie i wprawne oko (choć u mnie nie patrzył po wyrostku bo ja sama widziałam że tam coś dynda :D) no i przede wszystkim od dziecka jak się ułoży.

jeśli ktoś nie jest pewien albo na 50 % to myślę że nie powinien mówić wcale i niepotrzebnie wprowadzać w błąd w razie czego. ale tak jak pisze @Nulini jak wszystko wskazuje już na I prenatalnych na płeć to nie jest taka loteria ani wróżenie z fusów. tymbardziej jak chłopczyk :)

reklama
My poznalismy w 14tc - córka! :) Pozniej na kazdej wizycie sie to tylko potwierdzalo. W tamtym tygodniu 20tc i nic nie dyndało między nogami wiec chyba sie nie zmieni :D :D