reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione mamuśki - biżuteria, hafty, szydełko, rysunki itd! chwamy się :)

Czesc!
Ja poki co nie mam sie czym chwalic :) ale zato mam pytanie:
Czy ktorakolwiek z was uzywala czółenka do robienia frywolitek?
Mam cos takiego w domu, ale nie wiem jak sie do tego zabrac, a w necie cos nie widac takich tutoriali dla poczatkujacych.
Jesli macie namiary na jakies materialy edukacyjne w tej kwestii to ja poprosze :)
Buziaki
_Zuza_

reklama
moje dzisiejsze dzieło na specjalne zamówienie 8 miesięcznego syna koleżanki :) dla swojego bąbla też takiego zrobię.

Załączniki

• IMG20121106_003_edit.jpg
    IMG20121106_003_edit.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 134
dziękuje dziewczyny za pochwały :) dziś do kolekcji dołączył drugi miś dla mojego bąbla :)

sylwia a takie cuda wbrew pozorom robi się bardzo łatwo. Wszystko szyje ręcznie (bo dopiero koło marca mąż obiecał kupić mi maszynę do szycia bo na razie inne wydatki a w marcu mam urodziny ;)) więc schodzi mi to dużo dłużej ale i tak niezbyt długo np. misia szyłam niecałą godzinę :)

a robiłam go tak:
najpierw znalazłam na necie szablon na misia oto on:

odrysowałam na kawałku bawełny (podwójne) (użyć można dowolnego materiału według uznania), następnie zszywamy obydwa kawałki zostawiając otwór na wypchanie misia. Odwracamy materiał na drugą stronę i dokładnie wypychamy misia watą :) później z innego kolorowego kawałka materiału wycinamy łatkę i ja naszyłam ją w miejscu zszycia tej dziurki przeznaczonej na wypchanie misia żeby się tak nie odznaczała. Do przyszycia użyłam muliny bo ładnie się odznacza na materiale. Oczka i buźkę też z muliny wyszyłam a nosek z kawałka filcu. Doszyłam jeszcze guziczki dla ozdoby.

Prawdopodobnie będę szyć jeszcze jednego takiego misia dla siostrzenicy to zrobię zdjęcia krok po kroku co i jak robiłam i dodam na forum.

Literki z imieniem zrobiłam w podobny sposób tylko, że z filcu. Szablony ściągnęłam z internetu, odrysowałam na dwóch warstwach filcu. Zszyłam muliną a wcześniej wypchałam watą. Na górze każdej literki doszyłam wstążkę żeby móc literkę powiesić na jakimś uchwycie itp.

Załączniki

• IMG20121107_001.jpg
    IMG20121107_001.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 144
  • miś szablon..png
    miś szablon..png
    15,9 KB · Wyświetleń: 2 284
reklama
Kwasia dziękuję bardzo za tutorial. Akurat mam maszynę w domu to się pobawie, myśle nad zrobieniem literek nad łóżeczko i małych misiów do zawieszenia w wózku :) Jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę :)

Do góry