reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione mamuśki - biżuteria, hafty, szydełko, rysunki itd! chwamy się :)

No więc tak. Kocyk wyszedł mi bardziej w kwadracie rozmiary coś około 80x80. Robiłam z tej włóczki https://www.e-dziewiarka.pl/index.p...roduct_id=4085&option=com_virtuemart&Itemid=2 i zużyłam 4 motki, uzywałam szydełka nr 3. Aha i jakby coś to tu jest wzór Attic24: Neat Ripple Pattern
kocyk jest cudny i sie juz zakochalam w nim i planuje zrobic tez taki a powiem ze jestem poczatkujaca szydelkujaca- wczoraj wieczorem sie uczylam podstawowych sciegow a dzisiaj w koncu rozszyfrowalam wzor i probke juz robie (a przy okazji bedzie to kocyk dla lalek moich dziewczyn ;-))
a mozesz mi napisac ile oczek potrzebowalas na taki rozmiar? czyli 80 cm szerokosci?

a kroliczki tes za swietne . szyjesz je na maszynie czy recznie? ciezko takiego kroliczka zrobic?

reklama

Załączniki

• 7_3.jpg
    7_3.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 86
  • 7_4.jpg
    7_4.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 81
Zapragnęłam być jak Smoniczka oto moje małe dzieła (po zaledwie kilku dniach pracy po kilka godzinek) buciki i czapeczka zabrały mi 2 dni (kilka godzin po południu - jako, że od nich zaczynałam to szybko zaczęły mnie boleć palce) i sweterek zajął mi... jakieś 4 dni - również kilka godzin po południu. Wiem, że do Smoniczki mi daleko, ale się staram. Dzisiaj zaczynam nowy projekt :)

Załączniki

• 24112012420.jpg
    24112012420.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 113
  • 24112012421.jpg
    24112012421.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Do góry