reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uzdolnione grudniówki :) - hafty, szydełko, biżuteria, rysunki i inne

reklama
Thinka KAPITALNE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyprzedaz kolczyków...
po 5 zł ...
dsc07546k.jpg

By bodzinka at 2011-07-22
dsc07668u.jpg

By bodzinka at 2011-07-27
dsc07666ks.jpg

dsc07665hr.jpg

Komplet z broszką 10 zł
dsc07545im.jpg

dsc07543m.jpg

dsc07540v.jpg

dsc07537l.jpg

dsc07536d.jpg

thinka no cuuuudne!!!!!!!!! powiem że aż się sama rozochociłam, żeby spróbować;-) przejrzałam allegro i powiedzcie mi dziewczyny - Bodzinka,thinka- bo wy wprawione - co potrzeba na początek, co niezbedne - klej wikol czy ten konkretnie do decupage, farmy akrylowe, pędzle (jakie?) ten klej do spękań macie?, serwetki, pamier, ...cos jeszcze?

Sarka ja uzywam vicolu ;-) Farby akrylowe..Na początek możesz kupic palete ale ja np. złota, czarna i brazowa kupuje dużo bo mi schodzi najwięcej..I zapytaj czy niedaleko Ciebie nie ma sklepu plastycznego...Bo wtedy możesz dotknac pędzle, zobaczyć..Ja mam mnóstwo pędzli, kupiłam palete a i gabeczki sie przydają.......Werniks do spekań sobie na poczatek odpuśc bo to cholerstwo sie trudno naklada...Także popróbuj bez niego...Toaleteka mi się marzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.
Ja papieru nie uzywam, robie tylko metode serwetkową.

sarka ja używam kleju stamperii, o takiego: Klej winylowy do decoupage STAMPERIA 200ml (1747175899) - Aukcje internetowe Allegro przykleja i od razu tworzy pierwszą warstwę ochronną. Na to lakier akrylowy. Farby akrylowe z plastycznego - u mnie schodzi głównie biała (często daję pod serwetkę, żeby nie prześwitywało drewno) i czarna do przyciemniania innych kolorów. Do tego po jednej tubce z każdej farby - za pomocą białej czarnej robię sobie wybrane odcienie. Przyklejam serwetki i czasem papier - najlepszy jest taki cieniuteńki - choć i tak wymaga więcej warstw lakieru niż serwetki. Pędzle z plastycznego. Do lakieru płasko ścięty. Lakierów do spękań nie używam bo nie podoba mi się takie "robione na stare" więc w tym temacie nie pomogę :-)

Ja używam białej akrylowej najzwyklejeszej takiej do ścian ;-) Podkład bialą, na nią kolor, złota wykoańczam, ozdabiam, cieniuje...Musze srebrna poszukac jeszcze..A i u mnie czerwonej sporo idzie bo to mój ulubiony kolor. Ja kupuje duże w plastyku.
taka ma palete
http://allegro.pl/artysta-farby-akrylowe-24-x-12-ml-farba-akrylowa-i1735221978.html
kupiłam na początek przygody, dostałam druga (jeszcze nie ruszona) i teraz dokupuje duże..
No i lakier..
Moje dziecko mi wylalo a juz miałam końcówke..na kolczyki Ewy starczy ale na moje puszki juz nie :-(

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za cenne rady;)
No to tak krowie na rowie - najpierw biała farba - zawsze i niezaleznie co robimy - tak? potem kolor, ozdabianie, lub naklejanie serwetki czy papieru, a potem ten lakier na koniec, tak?
Piszę tu o najprostszym drewnie bo niektóre powierzchnie to czytałam że trzeba odtłuszczać, papierem ściernym trakotować...

Macie jakiegoś konkretnego sprzedawcę od decupage na all godnego polecenia?

reklama
Do góry