Anne1991
Fanka BB :)
Aha i jeśli pani ci nie przypadnie do gustu to możesz zmienić
Nie ma problemów jeśli odmówisz. My np. nie chcieliśmy iść na spacer czy myć małej 3 dni po porodzie i nie było problemu. Ja z tego pobytu dużo wyniosłam i miałam bardzo dobre doświadczenie. Z czapeczką pani mówiła, że dzieci na początku dużo ciepła tracą przez główkę i lepiej ją przez te kilka dni zakładać. Nikt mi nic nie narzucał. Wszystkie koleżanki które tu rodziły też były zadowolone.
Jak ktoś nie chce wszystko sam to nie powinien o taką pomoc aplikować.
Jeśli pani nie przypadnie charakterem do rodziny to na następny dzień wyślą inną osobę. Przynajmniej w tej firmie z której korzystaliśmy tak było i zostaliśmy wcześniej o tym poinformowani.Zapytałam bo może autorka tej pomocy nie potrzebuje? Albo jej położna nie jest tak fajna? Ciężko powiedzieć.
Ja bardziej zadałam to pytanie by móc zadać kolejne co się stanie, jeżeli np. skorzystam ze sprzątania i pomocy laktacyjnej (idąc Twoim przykładem) ale odmówię mierzenia temperatury w odbycie lub okrywania kocami dziecka? Czy ma to jakieś konsekwencje zgłoszenia do jakieś ich powiedzmy pomocy społecznej, sądu?
Nie ma problemów jeśli odmówisz. My np. nie chcieliśmy iść na spacer czy myć małej 3 dni po porodzie i nie było problemu. Ja z tego pobytu dużo wyniosłam i miałam bardzo dobre doświadczenie. Z czapeczką pani mówiła, że dzieci na początku dużo ciepła tracą przez główkę i lepiej ją przez te kilka dni zakładać. Nikt mi nic nie narzucał. Wszystkie koleżanki które tu rodziły też były zadowolone.
Jak ktoś nie chce wszystko sam to nie powinien o taką pomoc aplikować.