reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Witam się w tym tygodniu. Zeszły minął mi pod znakiem bieganiny z juniorem po lekarzach. Ale jest ok. :)

Dotka czekam na kocyk... tzn. jego fotkę ;-)

As muszę przyznać, że Kubuś ładne okularki sobie wybrał. Ma chłopak gust:tak:

Koralikowa ja też robie komin, ale chyba znowu go spróje... chyba z 10 raz:eek:

A pisałam Wam, że kupiłam sobie druty? Narazie opanowałam podstawy, czyli oczko lewe i oczko prawe:-D Tak więc szalik dam radę wydłubać:-D

reklama
Kamea wow druty dla mnie to abstrakcja i jakos mnie do nich nie ciagnie specjalnie :) w tygodniu kocyk wolniej sie robi bo mniej czasu ale mam nadzieje ze do weekendu skoncze :D

kamea to super,ze na drutach dziergasz jak ja..
ja dzisija jade po wloczki nowe..skarpety tez chce zrobic,,heee..po kominie...

A czemu prujesz cos ci nie tak???

Atyde i reszta dziewczyn które to robily :) czym usztywanicie akies np ozdoby robione na szydełku. Krochmali sie jakoś zeby byly sztywne ale jak to sie robi? wiem ze sa jakies gotowe plyny, a czy sa domowe sposoby? napiszcie jak Wy robicie :)

Dotka, widzę, że powraca temat krochmalenia. Jesli się krochmali roztworem cukrowym to potem białe wyroby żółkną. Ja krochmalę krochmalem w sprayu, powinien być w sklepie koło proszków do prania. Można ugotować samemu w domu. Zgotować wodę, odmierzyć szklankę, dodać 2,3 łyżki mąki ZIEMNIACZANEJ, wymieszać, potem wlać do zimnej wody ok. litr. Należy wlewać krochmal przez sitko, rozcierając aby nie zrobiły się grudki. Nie wiem jakie to będzie sztywne, bo ja na oko te proporcje wlewam, ale im więcej mąki tym sztywniejsze. Potem moczę np. gwiazdki i układam na ręczniku, lub bawełnianej szmatce i naciągam. Można rogi przypiąć szpilkami, tzn. wbić je do ręcznika.

Kamea a ten krochmal w spray to drogi? i co wystarczy popsikac i za chwile juz sztywne?
Amalfi śliczna sukieneczka, tylko mi tam jakiegos kwiatka przy boku brakuje

Amalfii, sukienka, prześliczna. Piękny kolor. Mała będzie pięknie wyglądać.

Dotka, krochmal będzie kosztowała do 7 do 14 zł. Trzeba popsikać rozłożoną robótkę, aż będzie mokra i poczekać aż wyschnie kilka godzin.

reklama
DOTKA Ty to bys te kwiatki wszedzie dawała:-D. A ja nie:-p. Juz widze ten Twoj kocyk, pewnie cały w kwiaty bedzie hehehehehe
ATYDE zdjecie w nocy robiłam i kolor własnie za bardzo nie wyszedł, tylko na zblizeniu guzikow w miare podobny

Do góry