reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ustalenie ojcostwa, ustalenie adresu ojca, alimenty

Naprawde sam fakt ze nie mieszkamy razem starczyl by zeby ograniczyc ojcu prawa? Nie sadzilam ze to takie latwe... Urzedniczka w sadzie kazala mi zbierac wlasnie brudy na tatusia...
Czy fakt, ze u dziecka zjawia sie raz na 3 - 4 miesiace tez by pomog;l?

reklama
Co trzeba wiedziec zeby to tak sprawnie poszlo? Jakie argumenty, etc? Jestem narazie w ciazy ale nie chce zeby ojciec dziecka mial z nim cos wspolnego jak juz sie urodzi..

Prosze napiszcie mi czy takie maleństwo 10 miesięcy może miec ustalone kontakty z ojcem pod moją nieobecnoć?? Czy któraś z was miała własnie sprawę o ustalenie kontaktów z takim maluszkiem. Czy jeżeli bacia dziecka jest chora ( dostaje ataków padaczki) mogę nie zgadzać sie aby maluch był z nią sam na sam??

Nie pisałam o ustaleniu ojcostwa a o konkretnej sytuacji "Ustalenie wizyt z niemowlakiem" .... wydawało mi się że to całkiem odrębny temat, został przeniesiony do wątku "ograniczenie praw rodzicielskich", a przecież nie o tym pisałam.

Szukam osob ktore mogly by mi pomoc!rozstalam sie z ojcem mojej corki,nie bylismy malzenstwem ale mala dostala jego nazwisko byly to czasy kiedy bylismy zakochani i on nie mial problemow z alkoholem.Musialam od niego odejsc jest nalogowcem i do tego stal sie agresywny!wnioslam pozew o alimenty ale chcialabym tez aby mogl widywac sie z mala tylko w mojej obecnosci ze wzgledu na jej bezpieczenstwo by nie mogl jej zabierac!czy ktos wie jak to zrobic blagam o pomoc!!!!!!:-(

czesc zupelnie cie rozumiem jestem w podobnej sytuacji!rozstalam sie z ojcem mojej corki bo pije prawie codziennie i byl agresywny!w tej chwili zlozylam wniosek o alimenty ale rowniez szukam pomocy bo chcialabym aby mogl widywac ja tylko w mojej obecnosci ze wzgledu na jej bezpieczenstwo!!nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac i czy mam do tego prawo!

Witajcie kochane,
Przez 3 trudne lata byłam samotną matką. W marcu tego roku wyszłam ponownie za mąż, ale pewne problemy samotnej matki pozostały - widzenia dzieci z ojcem, moja obawa o jego zły wpływ na nie, alimenty.
I mam pytanie - może któraś z Was mogłaby mi pomóc - nie znalazłam nic w necie - czy mam prawo do podwyższania alimentów po ponownym wyjściu za mąż? Eks płaci grosze, wydatki na chłopców coraz większe, ja teraz zarabiam minimalnie - leżę w zagrożonej ciąży. Jakie jest prawo? W sumie to niby dlaczego mój obecny mąż ma ponosić wydatki, które należą do mojego eks?
Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Do góry