reklama
DziOObek
Styczniowe mamy'06
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,600.0.html
tutaj jest instrukcja u mnie zadzialala a jak nie to poczekamy na pomoc Twojego meza mamy czas jeszcze cale 6 miesiecy :laugh:
tutaj jest instrukcja u mnie zadzialala a jak nie to poczekamy na pomoc Twojego meza mamy czas jeszcze cale 6 miesiecy :laugh:
Cześć Mamuśki
dzięki za odpowiedzi na moje rozważania na temat zakupów, przesądów itp - w grupie zawsze łatwiej!!! Czy Wy też czasmi czujecie jakieś dziwne skurcze czy coś w tym stylu? Czy to możliwe żeby dzidziuś już się ruszał aż tak mocno
A tak poza tym to dziś w pracy dowiedziałam się od koleżanek ciężarówek (bardziej zaawansowanych), że w 17 tygodniu już widać płeć, wystrczy iść na trój-wymiarowe USG, słyszałyście o tym? Kiedyś mówiło się że dopiero w 22 tygodniu.
Pozdrawiam Was weekendowo
Buzaiki
MagdaM
dzięki za odpowiedzi na moje rozważania na temat zakupów, przesądów itp - w grupie zawsze łatwiej!!! Czy Wy też czasmi czujecie jakieś dziwne skurcze czy coś w tym stylu? Czy to możliwe żeby dzidziuś już się ruszał aż tak mocno
A tak poza tym to dziś w pracy dowiedziałam się od koleżanek ciężarówek (bardziej zaawansowanych), że w 17 tygodniu już widać płeć, wystrczy iść na trój-wymiarowe USG, słyszałyście o tym? Kiedyś mówiło się że dopiero w 22 tygodniu.
Pozdrawiam Was weekendowo
Buzaiki
MagdaM
hej kasiu178 tak sie balas a wszystko jest oki. Ja chyba tez bedze miala "nocne' dzecko bo w dzien jest oki a jak chce isc wieczorem spac to nie moge miejsca znalesc bo malenstwu ciagle sie nie podoba My idzemy na USG we wtorek... niby kolejne i wszytsko jest oki (pozatym ze nie wiem co mam jesc bo wszystko jest be.... ) ale tez sie denerwuje. Lekarz kazał przyniesc kasete wiec bedzemy meczyc dzidzie z kazdej strony zobaczymy czy da sie jej obuidzic o godzinie 17 hiiif
ps. ostatnio jem tylko musy jabkowe i bananki.. ale powiem wam pocichu ze mus jabkowy bobowity jest nawet niczego sobie mniammmm!!!
Pozdrwiam aniolekk
ps. ostatnio jem tylko musy jabkowe i bananki.. ale powiem wam pocichu ze mus jabkowy bobowity jest nawet niczego sobie mniammmm!!!
Pozdrwiam aniolekk
Kasia178 pisze:Hej!
My już po wizycie i USG, wszystko jest w porządku, Dzidzia okazała się być o tydzień młodsza, więc w zasadzie powinnam być "lutówką" ale zostaję u Was bo gin powiedział, że rozwiązanie przez cc będzie musiało być już po 36 tyg ze względu na rozwarstnienie kosmówki (nie mięśniak!! jak mówił poprzedni gin) i mój kręgosłup, czyli ok. połowy stycznia. Dzidzia to śpioch, nie chciała niczym machać, a ni rączką ani nóżką i spała w najlepsze i nawet poszturchiwania w brzuszek jej nie obudziły. Gin śmiał się, że będę miała urwanie głowy bo skoro w dzień śpi to w nocy potem będzie rozrabiać Ale serduszko pięknie biło, widziałam wszystko, niestety zdjęcie z profilu więc zobaczycie tylko główkę i tułów. Za to jak się przyjrzycie to zobaczycie śliczny nosek, usteczka i bródkę Za dwa tygodnie następne USG bo musimy kontrolować kosmowkę czy się nadal nie rozwarstwia. Mam nadzieję, że będzie ok. Zdjęcie zaraz wkleję, mąż musi mi pomóc. Pozdrawiam
anusiakanusia
Styczniowe mamy'06
A ja bylam na USG 4 dni temu. Mialam wrazenie, ze dzidzi wcale sie nie podobalo, ze jest podgladana- tak jakby sie patrzyla prosto na nas- maly lobuz...
Wczoraj pierwszy raz widziałm moje maleństwo ma 11,5 tyg. i 48mm dł.To było niesamowite przeżycie. słyszałam jak bije serduszko.Mój mąż był razem ze mną dla niego to też była wzruszająca chwila. Miałm usg zwykłe połączone z genetycznym świetna sprawa już teraz można sprawdzić czy dzidziuś nie ma wad genetycznych. pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie pa :laugh:
Izabelka
Oski i Wercia
Hej hej!!
Co do przesądów to ja nie wierzę czego nie mogę powiedzieć o reszcie dookoła. Nie dali mi nawet kupić ciuszka bo nie powinnam!!!
Ostatnio słyszałam o nienoszeniu łańcuszka bo pępowina może się zawinąć dookoła szyjki. Głupota! Ja nie ściągam.
A jak wy do tego podchodzicie?
Pozdrowionka
Co do przesądów to ja nie wierzę czego nie mogę powiedzieć o reszcie dookoła. Nie dali mi nawet kupić ciuszka bo nie powinnam!!!
Ostatnio słyszałam o nienoszeniu łańcuszka bo pępowina może się zawinąć dookoła szyjki. Głupota! Ja nie ściągam.
A jak wy do tego podchodzicie?
Pozdrowionka
shakespeare
Fanka BB :)
Z tym łańcuszkiem to też słyszałam - nawet zdjęłam na jakieś 3 dni, ale już mi przeszło i noszę cały czas. Ale ostatnio jak byłam na zakupach stał stojak ze skarpetkami, no i wisialy tam takie maleńkie kolorowe skarpeteczki i gdyby nie fakt, że nie potrafiłam się zdecydować które wybrać to na pewno bym kupiła. Nie ma co się przejmować przesądami - w ogóle musimy się teraz jak najmniej przejmować prawda?
Pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla Izabelki (mamy takie same suwaczki) :laugh:
Pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla Izabelki (mamy takie same suwaczki) :laugh:
reklama
SylwiaZ
Styczniowe mamy'06
Nie możemy się niczym przejmować, a w szczególności jakimiś głupimi przesądami.
Ja osobiście nie wierzę w jakieś tak łańcuszki, ale sprawę mam głowy, ponieważ nie lubię nosić nic na szyi.
Nie rpzejmuje się dziewczyny i już. A jak coś fajnego la maluchów wpadnie w oko, to napewno warto to kupić.
Ja osobiście nie wierzę w jakieś tak łańcuszki, ale sprawę mam głowy, ponieważ nie lubię nosić nic na szyi.
Nie rpzejmuje się dziewczyny i już. A jak coś fajnego la maluchów wpadnie w oko, to napewno warto to kupić.
Podziel się: