reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG

A ja abylam dzis u mojego gina i potwierdzil diagnoze tureckiego lekarza, ze to dziewczynka, alez sie ciesze bo juz przywyklam do mojej Zuzy ;D. Ponadto wszystko ok. Tylko znow kazal mi brac zelazo mimo, ze wyniki mam dobre? Ze niby profilaktycznie... Co o tym myslicie?

reklama
anusiakanusia pisze:
A ja abylam dzis u mojego gina i potwierdzil diagnoze tureckiego lekarza, ze to dziewczynka, alez sie ciesze bo juz przywyklam do mojej Zuzy ;D. Ponadto wszystko ok. Tylko znow kazal mi brac zelazo mimo, ze wyniki mam dobre? Ze niby profilaktycznie... Co o tym myslicie?

mimo to ze lekarz powiedzial ze u mnie ciaza jak z ksiazki to tez dal mi zelazo... ktorego ponoc bardzop brakuje w organizmie w 3 trymestrze :) gratulacja podtwierdzonej diagnozy:)

Ja nie biore zelaza ale ide w czwrtek na wizyte to moze zaczne :laugh:
Ciesze sie dziewczyny ze wszystko u Waszych dzidzi ok

Anusia!

To super ,że u twojej córuni wszystko w porządku. Ja też narazie nie biorę żelaza, ani innych witamin . MOże to się zmieni po kolejnej wizycie u gina. Zobaczymy.

anusiakanusia- ja tez mam dobre wyniki ale zelazo biore a z tym zelazem to jest tak ze jako skladnik hemoglobiny jest niezbedny do prawidlowego przekazywania skladnikow pokarmowych z krwia dla maluszka, wplywa tez na leprze ukrwienie lozyska, a szkodzic nie szkodzi wiec jak gin przepisal to trzeba brac.tyle wiedzy zostalo mi po studiach :)pozdrawiam goraco!

A ja po piątkowym USG wiem już, że będziemy mieli synka - tak jak przeczuwałam. No więc będzie Wojtuś albo Bartosz, ale chyba męża przerobię i będzie Wojtek.
Izabelka - czy wiesz może jaką wagę ma Twój dzidziuś? (mamy ten sam suwaczek) Mój 1230 g ... mam nadzieję, że to ok.
Acha i mam pytanie jeszcze jaki jest przedział dla testu na glukozę? Mam w tym tygodniu zrobić, a nie mogę znaleźć nigdzie jaka jest norma?

Pozdrawiam wszystkich :)

Hej!
Nie znam wagi niestety, ani gin ani w szpitalu nie podawali. Nawet nie wiem jak się waży :) skąd lekarze wiedzą jaka jest waga dzidzi?

reklama
ja dzis mialam usg i znowu nici z fotki buzuni mojego synka. ulozyl sie juz jak nalezy w 100pro, co oznacza nawet glowka w dol i do tylu. mielismy wiec okazje obejrzec plecki, pupcie itd. moja lekarka nie dala mi skierowania na glukoze. powiedziala, ze dziecko jest od poczatku o 2 tygodnie dalej i to bez zmian. nie ma zadnych podejrzen o cukrzyce i w zwiazku z tym nie ma potrzeby.
tez nie wiem jak mozna zwazyc malucha w brzuchu. nie wiem tez ile moj wazy. w kazym razie ma norme jak w 31 tygodniu (choc wlasciwie jest-esmy prawie w 29).

Do góry