reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
DSCN1543.jpgDSCN1544.jpgDSCN1546.jpg

Wstępnie pokoik małej wygląda tak;) jeszcze dużo brakuje do końca ale jakiś etap mogę Wam pokazać. Kołyska będzie przerzucona do naszej sypialni, brakuje jeszcze dywaniku i oświetlenia i dekoracji ściennych. Nie wiem już sama czy chcę typowo dziecinne czy bajkowe ale bardziej poważne... Oświetlenie jest ale czeka na montaż;) W przyszłości (mam nadzieję że niedalekiej) wymienimy to stare brązowe łóżko. Jak narazie zostaje bo goście muszą gdzieś spać jak nas odwiedzają;)

Ostatnia edycja:
Ewi, fajny ten róż, nie razi wcale z tymi mebelkami i pewnie jeszcze zblednie od słońca. Mała będzie miała bardzo przytulny pokoik. Też już bym chciała sobie poukładać kosmetyki na pułeczkach i może kupić parę maskotek, bo na razie mam tylko karuzele na łóżeczko ;-)

xl_3[1].jpg3[1].jpg

Dekoracje rozważam takie jak na zdjęciach. Na początku byłam przekonana co do tej wróżki lub drzewka nad łóżeczkiem małej jako że na tej ścianie nie chcę wieszać kwiatków itd ze względu na bezpieczeństwo dziecka. Teraz mama i mąż mówią że to za poważne i żeby wybrać coś bajkowego i dziecinnego... I już sama nie wiem...

Koncia wczoraj M się spytał: A skąd tu tyle maskotek hehe a to wszystko od moich ex więc mu odpowiedziałam że mała dostała od wujków;) więcej nie pytał.

Ostatnia edycja:
ewi moja córka bałaby się takiej wróżki, ale ona jest już starsza a noworodkowi to wszystko jedno. Byłabym jednak za czymś milszym, sympatyczniejszym...

Ewi, masz na mysli ta wrozke ze zdjecia? Swietna jest :-) ja bym sie zdecydowala wlasnie na nia a nie na cos bajkowego. Bajkowe moga byc np. pluszaki

a mi ta wróżka bardzo się podoba, sama się nad nią zastanawiam, nie chce typowo dziecinnych naklejek, poza tym lubię minimalizm, myślę że dziecku ma być przytulnie i kącik dla Zuzki mam nadzieje taki będzie, poza tym mała będzie w naszej sypialni, więc wszyscy musimy tam się dobrze czuć. Typowo dziecinny pokoik będzie jak Zuza będzie większa:))

Wróżki elfy magiczne drzewka NAKLEJKI ŚCIENNE (1404875918) - Aukcje internetowe Allegro

To jedna z wielu wróżek ta co wklepiłam a na tej stronie jest więcej;) i drzewko serduszkowe mi się podoba;)

Madzik Ogólnie te milsze bajkowe też mi się podobają. Tylko ja sobie wybrałabym tą poważniejszą a cięzko mi wyobrazić sobie co może podobać się dziecku na ściania;)

Mają też motyle takie poważne;) na innych aukcjach.

Koncia popatrz sobie i u tego sprzedawcy co wkleiłam link. Ma dużo ofert i może coś Cię zainspiruje. Dżunglę też ma tylko taką dziecinną ale uważam że fajna;)

Ostatnia edycja:
reklama
każdy wybiera co jemu się podoba:)

W naszej sypialni nie będzie żadnych ozdób dzieciowych, tylko łóżeczko, komoda i fotel a pokoik dla córy urządzimy jak nam zacznie w sypialni przeszkadzać:) Zosia spała z nami w pokoju ponad 2 lata bo nie mieliśmy wykończonej góry a teraz mamy jeszcze 2 pokoje do urządzenia:)

pisząc o czymś milszym nie miałam na myśli postaci z kreskówek tylko jakieś słodkie coś, sama nie wiem co...

Do góry