reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

No właśnie dziecinne mi się kiedyś podobały, ale stwierdziłam, że dodatki będą dziecinne - zabawki pościel, lampa, dywan, a ściany sobie zrobię dojrzałe, bo trochę byłby przesyt:tak: Z allegro podoba mi się np. ta naklejka (z tytułu aukcji i duże zdjęcie na samym dole)
naklejki na ścianę, ścienne, drzewo, drzewa (1398808046) - Aukcje internetowe Allegro

Ściany planuję w podobnym odcieniu zieleni, do tego fronty mebli jaśniejsze i na nich może jakieś delikatne roślinne motywy. Musze tylko pomyśleć nad kolorem tej naklejki...

reklama
Koncia ja bym chciała coś z serduszkami tak jak ta wróżka dmuchająca w serduszka. Jak Ci się coś takiego jeszcze trafi przez przypadek to podeślij;) masz już lampę i dywan?

dziewczyny śliczne macie te pokoje :) Ja też miałam być marcówką ale 2010, w rezultacie zostałam lutówką. Jednak do marca mam sentyment bo sama jestem z tego miesiąca.

A tak w ogóle to macie najprężniejszy wątek o pokojach dziecięcych na forum:-)

Jak pozwolicie będę zaglądała bo nadal urządzam pokoik dla moich córeczek.

nie mam lampy i dywanu, Ewi :-D jesteśmy na etapie wybierania i jak zwykle się nie zgadzamy z M. Najwyżej pójdę na ustępstwo i będzie samolot i autka w dżungli :-p
Chociaż już go przekonałam do kudłatego dywanu w kolorze zieleni z żyrafką. M podoba się jego kudłatość :-D a jak bedzie samolot na suficie, to będzie też dobrze, w końcu samoloty nad dżunglą/safari moga latać :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Koncia a ja uparcie chce wykładzinę na całości a M dywanik i to porządny i wycinany i niekoniecznie jednokolorowy. Do tego oboje nie możemy się zdecydować na odcień różu pasujący do ścian bo nie wiem czy pasuje a nie chcę teraz Bosej meczyć bo wiem że jest zapracowana:) w sobotę mamy pojechać z próbką ściany do dywanolandów z moją mama i wtedy to będzie dopiero cyrk! Oglądaliśmy conieco w sklepach i ciężko znaleźć jednolity dywan. A wzorki średnio mi się widzą... Oświetlenie zamontowane ale wydaje mi się zamałe. Ale akurat wczoraj całkowicie rozwaliło nam się oświetlenie kuchenne więc chyba kupimy trochę większe do małego pokoiku a to będzie jak znalazł do kuchni;)

Ja jestem za wykładziną na całości bo potem jak dzidzia zacznie raczkować to nie będziecie musieli pilnować żeby leżała tylko na dywanie. Jest to szczególnie ważne w zimie jak podłoga zimna a wiadomo - nerki maluszka wrażliwe ;)

Koncia u mnie nie ma Castoramy:( najbliższa w Warszawie a to za daleko jechać tylko po jeden dywan...

reklama
dywany
ze względu na to, że jesteśmy alergikami to ich unikamy. Wszędzie mieliśmy panele, a jak WIki zaczął przebywać na podłodze to najpierw rozkladałam duże puzzle piankowe lub koc, no i w końcu zamówilam do jego kącika dywan - zamawiałam na allegro bo najtaniej, obszyli wymiar jaki chciałam, kurier przywiózł i już. Reszta domu pozostała bez wykładzin, W. sprawnie zaczął chodzić i nigdy nie przywalił glową o podłogę. Teraz też na początku będą same panele u malutkiej, a potem zamówię dywan pod wymiar tj. dla W> tylko w wersji dziewczęcej. Moim zdniem szkoda kasy na drogie dywany dla maluszków, bo i tak będą one po jakimś czasie do wyrzucenia - plastelina, farby, plamy... to norma jak pozwala się dziecku kreatywnie rozwijać ;p
Mam dywan Farma: DYWAN DYWANY DLA DZIECKA 200x300 DUŻO WZORÓW (1411787544) - Aukcje internetowe Allegro
a dla Zosi to jeszcze mam trochę czasu na pomysł ;)

Do góry