reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

a to wiem że sa takie farby, na pewno ma takie flugger - możesz je ścierać gabką i podobno dają radę ... będę taką farba kuchnię w domku nad jeziorem na dniach malowała więc zobaczę jak to wygląda:-)

reklama
Powaliły mnie te mebelki:

1.jpg
2.jpg

Ola - Voxowe meble dla dzieci są śliczne i z doświadczenia siostry i koleżanek wiem, że bardzo solidne. A to ważne, żeby nie chybotały Ci się, czy żeby nie zaczęła farba odłazić.
Dla mnie niestety te zestawy z Voxa są za małe trochę, ja potrzebuję i duuużej szafy i dużej witryny-biblioteczki. Bo książek dla dzidziola już mamy masę, a liczyć się pewnie będą w setki.

Co do tablicy na ścianie - słyszałam, że są ponoć takie farby, które dają powłokę jak tablica - można na niej rysować i jest chyba magnetyczna.

Bosonozka wydaje mi sie ze czesc mebelkow dzieciecych z tej firmy ma odpowiedniki w dorosłej wersji,wiec mozna by dokupic cos wiekszego(np modern jest tez dla ''dorosłych'').

Hej Dziewczyny
My mamy jeszcze inną sytuację - mamy wolny pokój, który jest już umeblowany. Meble nie są dziecięce, są trochę w stylu "kowbojskim" (Indiana) ale mają dopiero niecałe 5 lat i szkoda ich zmieniać więc będziemy musieli kreatywnie pobawić się dodatkami by stworzyć z niego pokój dziecięcy (mam już pewien plan na początek - drewniane zabawki, jakiś konik na biegunach, jasne pastelowe pluszaki i kolorowe księżeczki. Musimy tylko dokupić łóżeczko (w podobnym stylu - drewniane) no i zrobić coś z toną rzeczy, które teraz "stroją" ten pokój a zupełnie nie pasują do pokoju dziecięcego :-)

A meble są tego typu (fotka z netu):
indiana-2.jpg

reklama
farba jak tablica...mam taka w kuchni :) tego lata zrobilam i mozna po niej pisac i scierac bez problemu. Zrobilam dwie warstwy i bardzo ladnie wyglada :)
chcialam zrobic tez magnetyczna, ale wyprobowalam na desce i cos nie wyszlo, moze za malo wymieszalam (bo w niej sa takie opilki metalu do ktorych przyczepia sie magnes)

mysle ze we wiekszych sklepach z farbami nie ma problemu kupic.

a co do pokoju dla dziecka..........hyhy nie wiem jeszcze do konca gdzie bedziemy mieszkac ;)

Do góry