reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoik dla maluszka.

reklama
Dzięki :laugh2: no kącik jest, ale ta tapeta taka może wydawać się poważna.
Choć mój mąż chce półki zawiesić plus jakaś lampeczka nocna się pewnie ożywi.
Ale i tak kiedyś bedzie to typowy pokoik, mam nadzieje ;-)

Fiolka nie marudź bo nie masz powodu, kącik jest śliczny, a tapetą się nie przejmuj bo dodatki robią bardzo dużo, więc nie widzę problemu:-)

Ja wczoraj zamówiłam naklejki z Miki, Minnie, Daisy i Pluto, ciekawa jestem jak to wyjdzie.

Misia pochwal się ... jakie zamówiłaś ? ja cały czas się zastanawiam czy ten miś nie będzie się marszczył i wyglądał brzydko ... nigdy nie miałam naklejek na ścianie i byłam przeciwniczką .. uwielbiam mieszkania w angielskim stylu i kocham antyki, starocie :happy: ale bąblowi tak pokoiku nie urządzę przecież :happy:

Dziewczyny u Was pokoje dla Maluchów to takie z prawdziwego zdarzenia! Wszystkie super.

My niestety zaszaleć nie możemy, bo wynajmowane, ale jak patrzę na Wasze, to co poniektórym zazdroszczę.

Goko cudne te naklejki! Chętnie bym takie widziała u siebie, no ale w takiej sytuacji nic z tego :no:

U nas za bardzo Maluszkowo nie będzie. Mamy wstawione łóżeczko do naszej sypialki i tyle. Łóżeczko z szafkami i szufladkami więc Bąbel nawet osobnej komody nie potrzebuje. Przy łóżeczku są wszystkie rzeczy do pielęgnacji, ciuszki schowały się w szafie, maskotek nie kupujemy, pewnie Mała podostaje w prezentach a jak nie to zdążymy kupić jak będzie ciut większa.
Na razie nie pompowałam maty do pielęgnacji, żeby się nie kurzyła, więc nawet nie ma co pokazywać, wanienka też dopiero we wtorek będzie :sorry2:

Moja siostra obiecała kupić Marysi karuzelę z projektorem na łóżeczko plus w pokoju jest lampka nocna więc żadnych dziecinnych lampek nie będzie. Pościeli nie widziałam, ale teściowa szyła, więc na pewno nie będzie nic z dziecięcych wzorów.

Także my się pokażemy dopiero z Maluszkiem, wtedy będzie to jakoś ogarnięte, a tak to niby wszystko jest, a nic w całości ;-)

Ciekawe, czy teściowie zdążą dowieźć pościel i materacyk zanim Maluszek się zjawi na świecie :-D Mają nas odwiedzić za tydzień, o ile nic nie wypadnie, bo tradycyjnie przyjeżdżają na rogale świętomarcińskie :sorry2:

Viv ja również mam mało dziecięcych wzorów... tylko misia na ścianie, pościel mam brązową w kratkę lampkę nocną zwykłą drewnianą , komoda biała bez dziecięcych malunków, na podłodze tylko kufer i futrzak ...

Tak jak pisałam Fiolce ... jak pojawi się dzieciak to jego śmiech wam wszystko zrekompensuje, zabawki przyniosą znajomi w odwiedzinach a karuzela nad łóżeczkiem w zupełności wystarczy :)

Vivienne nie martw się, nie jesteś sama ;-) ty chociaż masz na co zwalić - wynajmowane mieszkanie, a my mamy swoje i też nie będzie dziecięcego kącika :-(mamy 2 pokoje z czego jeden jest nasz a drugi Julki - w przyszłości będzie w pokoiku z młodszym bratem, no ale cóż ja też miałam pokój z bratem i to 8 lat młodszym i jakoś żyje :) kasy na remont nie mieliśmy i jakoś tak w jej pokoiku jedynymi akcentami są .... domek ogrodowy oraz naklejki na szafach, które często sama nakleja :-D a maleństwo na razie będzie z nami w pokoju więc tym bardziej akcentów dziecięcych nie będzie a za rok dwa i tak trzeba będzie zrobić remont w pokoju dziecięcym już z myślą wstawienia biurka bo niestety moje dziecko za 2 lata będzie musiało iść do I klasy:szok:
ale faktycznie jak patrzę na wasze zakupy to też zazdroszczę :tak:

Ja tez nie robie pokoju dla malej tylko niewielki kacik u nas w sypialni. I tez nie kupuje narazie zadnych pluszakow czy zabawek. Malej zresza bedzie to obojetne na poczatku:-)
Ale nie powiem, urzadznie pokoju dla dziecka to wielka radosc dla rodzicow, szczegolnie dla mamy:-):-):-)
Tez bym chciala cos urzadzic ale niestety miejsca brak, mamy co prawda oprocz naszej sypialni drugi pokoj, jednak jest tam ogromna otwarta szafa i ten pokoj to bedziej garderoba, no i mamy tam lozko dla gosci, ktorych w okresie wiosenno-letnim mamy sporo wiec taka sypilania dla gosci jest przydatna.

reklama
My tez nie mamy specjalnego pokoju tylko dla maluszka i bedzie w naszej sypialni. Niedługo zabieramy sie za urządzanie bo dopiero przywieźliśmy rzeczy, kupiłam super naklejki ścienne za 6 zł i juz nie moge sie doczekać efektu końcowego:-)

Do góry