reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

Piękne aspiracje pokojowe!!!
Jednak to chyba wszystko dla jakiś dzieci mega grzecznych chyba...gdybym wstawiła taką półkę otwartą, to by wszystko i tak było pozdejmowane przez Bartka. Te półki nad łóżeczkiem to samo...super to wygląda, ale ja bym chciała jakies pomysły, które sprawdzą się w normalnym życiu;)

reklama
dlatego to tylko inspiracje, a nie gotowe pomysły :) straszną mam ostatnio fazę na proste, drewniane zabawki, klocki itd, oczywiście zdaję sobie sprawę, że Kuba jest jeszcze na nie zdecydownie za mały, ale zapasy powoli mogę robić ;)) no i drewniane dekoracje cudeńka

Ja w końcu wzięłam się za pokoik dla E. (tak już się zabierałam od sierpnia ;)), bo prawdę mówiąc już mam troszkę dość tego jednego wielkiego placu zabaw na środku naszego salonu ;-) Na razie Elenka śpi u nas w sypialni, a pokoik będzie na zabawki i inne gadżety. Dzisiaj przykleiłam to drzewko

Room_Mates_Stickers_-_Scroll_Tree_4__25252_zoom.jpg

Dla zainteresowanych link Naklejki ścienne RoomMates Bajkowe drzewo i sowy (2875704988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Cena dość spora, choć ja zamawiałam prawie pół roku temu i wydaje mi się, że więcej niż 200zł nie zapłaciłam, ale efekt na prawdę Mega :-) A jaką frajdę miałam przy przyklejaniu :-)

Ściany w tym pokoju są takie kremowo-budyniowe, więc drzewko na prawdę prezentuje się super. Mam zdjęcia, ale później wstawię jak już będzie wszystko tak jak należy. Na podłodze położyłam dywan z mojego panieńskiego pokoju, jest zielony z kolorowymi elementami, no może nie do końca mi się tam widzi, ale myślę, że póki co nie będziemy szaleć z zakupem nowego. Jedna ściana jest zabudowana szafą w kolorze białym z drewnianymi wstawkami, więc meble, a właściwie póki co jeden regał też będzie biały. Za jakiś czas dokupimy tapczanik, myślę o takim z ikea. I będzie git :-) W planach mamy i tak przeprowadzkę, więc szaleć nie będę....
Zobacz załącznik 529559
Regał będzie taki (też ikea)
EXPEDIT Regał - biały - IKEA

ANetaW - nasz pokoik jest jeszcze mniejszy ( a wszystko przez tą szafę przesuwną) jego wymiary to 1,85x3,20m. Jeśłi chodzi o kolory, to należałoby się zdecydować na coś jasnego i wszystkie ściany w tym samym kolorze, zawsze to trochę powiększy przestrzeń, dobrze się sprawdzą np. poziome pasy na krótszych ścianach lub właśnie takie gotowe naklejki. Jeśli chodzi o meble to też jestem za tym żeby były jasne, np. białe, jesion, brzoza...

Elenka w swoim małym rozgardiaszu ;-)
Pokoik jeszcze nie skończony, ale pierwsze efekty mogę już chyba pokazać ;-)
DSCN7202.jpg

Najważniejsze, że lubi tam przebywać i nawet sama troszkę się pobawi :-)

W przyszłości łóżeczko/tapczanik będzie stało pod oknem, a póki co chyba kupię namiocik, teraz będzie na kulki, a latem wywieziemy go na działkę.

super!!!!

ja nie wiem jak rozegrać sprawę z pokojem małego, bo on ma byc zrobiony z naszej sypialni...teraz sa tam wrzucone w jedną część jego zabawki i tez czasem nawet posiedzi i się pobawi, moze jakby miał fajnie zrobiony pokój- kolory itp, to by sie zajął sobą?
ale problemem jest łóżko...no bo Bartek bez nas spac sam nie będzie - musiałabym latac chyba ze sto razy do niego w nocy , a jak stoi nasze łóżko sypialniane, to połowa pokoju zajęta...nie mam pomysłu jak to rozwiązać...

reklama
Milva - Elenka na razie śpi z nami w sypialni w swoim łóżeczku. A pokoik ma tylko "na dzień". Ja chciałam już dawno ją 'wyeksmitować" do pokoiku, ale tatusiowi żal córeczki ...;-)

Do góry