reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

Kota marzyłam o takiej tablicowej ścianie u nas w kuchni...
Niestety pierwszym problemem jest to, że nie mamy gładzi i bez gładzi się to nie sprawdzi.
Druga kwestia, to na etapie malowania i teraz zresztą też kasy brak na cokolwiek. Może jak się zima skończy...
Powiem Ci kota, ze ostatnio czasu mi brak na wszystko i wchodzę na BB, żeby głownie sprawdzić, czy nie dodałaś zdjęć z domku :)

reklama
dodam fotki, jak uda nam się ogarnąć wszystko, przez moje problemy ciążowe sprzątanie stanęło w martwym punkcie, ale pracujemy nad tym powoli. oczywiście nie mamy mebli, więc nie wiem, czy jest sens wklejania zdjęć pustych ścian :)

Rojku, my mamy delikatne gładzie, ale i tak obeszłoby się bez nich, bo rewelacyjnie gładkie nam ściany zrobili.

Na tynki nie narzekam, bo jest równo, ale gramatura papieru ściernego, więc musiałabym wpierw chociaż na fragmencie zrobić gładź. Ale kiedyś właśnie tak zrobię i kawałek ściano-tablicy też gdzieś będzie :D
Na razie myślę i pomalowaniu jednaj ściany jednak na jakiś żywszy kolor, bo na razie w pokoju blado :) Tylko zabawki koloru dodają.

rojku, kota - ja do tych kolorowych ścian czy ściany podchodzę z dystansem. w celu rozweselenia pokoiku dziecięcego wolę zastosować np. naklejki dekoracyjne, zawsze można ją łatwo ściągnąć i zmienić, a z kolorem na ścianie jest jednak trudniej, a niestety szybko się nudzi...

Z naklejkami racja, ale ostatnio jak w mieszkaniu ściągałam to się dziury w tynku porobiły, więc szpachla w ruch :)
Ja z kolei mam wrażenie, że jedna ściana w innym kolorze mniej mi nabałagani wizualnie od naklejek :)
Na razie szukam koncepcji, bo zanim zaczne coś zmieniać chcę wiedzieć do czego dążę, żeby potem nie wyszedł z tego mało spójny kram :)

ja nie jestem fanką kolorowych ścian, ale taka tablica wg mnie wygląda super, a wiadomo, że za kilka lat i tak pokój będzie do ponownego malowania, więc zobaczymy, czy tablica zostanie, czy pójdzie do likwidacji.

reklama
Do góry