reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

Izi, Asko ta mama właśnie mieszka w UK... Szukałam na ebay takiego ochraniacza, ale niestety nie widziałam nic... :sad:

Mnie się wydaje bardzo możliwe, że one zostały uszyte ręcznie. Wydają się dość proste, coś jak pokrowce na poduszeczki z wypełnieniem i wszytymi tasiemkami na zamocowanie do łóżeczka... Może ktoś z Was albo rodziny/znajomych mógłby coś takiego uszyć? Jak widać, na łóżeczko potrzeba 5 takich poduszeczek, więc dużo z tym pracy nie powinno być... ;-)

reklama
sergi dzięki:)
piękne są ale wiesz faktycznie myślę że duży problem z tym nie jest zrobić tylko żeby ktoś umiał szyć i miał maszynę najlepiej. Natomiast przyznam ze dopiero teraz jak popatrzalam na ten link co wkleilas to ten ochraniacz wydaje mi się ciut za hm... gruby, w sensie bardzo zmniejsza dzidzi powierzchnię po bokach, ale wiadomo zrobić mozna rozne wersje:)

Asko ja myślę, że dla dzidzi na początku to i tak nie ma znaczenia, ponieważ takie maleństwa podobno lubią na początku małe przestrzenie Z troszkę starszym faktycznie może być później problem ale myślę, że jak się przyzwyczai to również nie będzie mu to przeszkadzało;-).

Uszyć taki ochraniacz to bardzo prosta sprawa, nawet takie małe poduszeczki są w IKEA, wystarczy je obszyć - i tu się pojawia problem, bo u nas w Polsce nie ma takich ładnych materiałów w drobne wzorki, paseczki do tzw patchworku, a jak ktoś sprzedaje np na allegro czy internecie to po kawałku 55cm na 45 cm za ok 15 zł wiec to nie jest nawet pół metra materiału z belki, bo materiał za zwyczaj jest szeroki ok 1,5 metra ( wiec ktoś to dziobie na kawałki i robi biznes na skrawkach) i uszycie tego wyjdzie drożej niż kupienie tego ochraniacza gotowego.

to prawda...ja równiez swego czasu szukałam materiałów do patchworku i nic nie ma...a ceny na allegro szokuja...gotowe produkty też sa bardzo drogie..szkoda, bo bardzo podobaja mi sie takie rzeczy:-(

sergi jestes niemozliwa!!! dzieki:):)

niby łatwo,ale niko,mu sie nie chce grzebac i latac za materialem;/
koszt poduszek i materialu pewnie wyjdzie kolo tego,co bysmy nowy kupily..

mamaOskarka... no niby moze masz i rację, ale ja akurat swoją wypowiedz oparlam na doswiadczeniu z Kamilem, fakt przez pierwsze kilka tyg. lezal w miarę grzecznie... ale przesuwał mi się notorycznie na samą górę lozeczka, i do tego wyginał mocno glowe w gorę, stad moje obawy co do ich wielkosci, zreszta jemu zostało to do teraz, nawet kiedys myslalam ze to moze byc zwiazane z jakimis neurologicznymi sprawami. ale on tak poprostu ma. Nawet z tego powodu sciagnelam mu na pewien okres ochraniacz.. ale wtedy byl cały poobijany..

A to Zuziowe literki :-) nawet mi sie podobaja hehe

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry