reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy kącik dla naszego skarba.

reklama
Malgosoiu aha, ceny tragiczne, dlatego mialam nie kupowac. Ale na szczescie dostalam od mojej mamy znajomej, jej dzieci juz maja 3 i roczek, takze ona juz go nie potrzebowala.

MOJ MAZ DZIS WRACA WCZESNIEJ Z PRACY WIEC NIE WIE ZE CZEKA JEGO TROSZKE PRACY W DOMKU W KONCU TRZEBA USZYKOWAC KACIK DLA NASZEGO SKARBA BO CORAZ BARDZIEJ JEJ SPIESZNO NA TEN SWIAT

Małgosiu - bardzo podoba mi się kącik Twojej dzidzi. Super to wszystko poukładaliście :-) Ja też marzyłam o fotelu niestety w sypialni już się nie zmieści, a do innego pokoju nie chcę dzidzi w nocy przenosić, zresztą jak narazie karmię na leżąco :-) - ciekawe jak pójdzie na siedząco ...

Małgosiu, Ty leżysz na boku, dzieciątko brzuszkiem do Ciebie też na boku (albo na Twoim ręku, albo bezpośredni na łóżku - są 2 techniki) i dostaje pierś tę od materaca (nie wiszącą z góry ;)). Na pewno w szpitalu zaraz po porodzie, a zwłaszcza po cesarce będziesz karmic na leżąco :)
Przy mojej ilości mleka połowa wylewała się w tej pozycji, zwłaszcza jak przysnęłam o co nie trudno leżąc ;D, dlatego ja karmię na siedząco.

Technik karmienia nikt mnie nie uczył, ale czy karmienie na leżąco nie jest trochę nibezoieczne dla Małego. Mam na mysli, to, że leżąc łatwiej mu się chyba zachłysnąć??

reklama
Malgosiu - dokładnie uprawiam tę technikę jaka podała Doxa. Nazywa się "spod pachy" :-) i jest jak najbardziej bezpieczna dla maleństwa, które leży na boczku. Wczoraj próbowałam na siedząco i muszę przyznać, że nawet mi wychodziło :-)

Do góry