reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

URODZINY I GRATULACJE

reklama
Moja Emilcia też miała żółtaczke
przy wypisie ze szpitaal miała juz bezpieczny poziom okolo 9
ale na początku miała 13,7

a ja też mialam mama mi mowila

Kasiula, każdy kolejny dzień naszych dzieciaczków cieszy,nie? Tak się mówi, że najgorzej pierwszy tydzień, potem miesiąc, sześć tygodni, trzy miesiące, itd.... :) A mój tata powiada "najgorsze pierwsze 18 lat, potem już z górki" ;D

wróciliśmy dziś do domku. szukam teraz na gwałt laktatora elektrycznego, bo Piotrek niestety nie odczuwa potrzeby częstego jedzenia i dlatego spada na wadze (dziś miał 2750g). potrafi spać nawet i 4 godz. bez jedzenia, a wybudzenie go graniczy z cudem. nie chce też za bardzo ssać. pediatra powiedziała, że muszę ściągać pokarm i dokarmiać go strzykawką. za tydzień jedziemy na kontrole wagi.
a i dane:
Piotr Krzysztof
22.02.2006r. godz.7.50
waga 3000g
54cm
34cm obwód główki
dostał 9 punktów

miałam cesarkę pod pełną narkozą. gadałam potem głupoty - typy - a dlaczego mnie zaintubowaliście???????? ;D
decyzja cc zapadła b. szybko, bo istaniało duże prawdopodobieństwo, że rozwinęła siię u mnie w szybkim tempie cholestaza.
niestety u Piotrka widać brak dwóch tygodni w brzucholcu. pierwszą dobę był w inkubatorze. teraz są problemy z jedzeniem i waga.

Gratulacje, że już wszyscy w domku...a Piotruś kiedyś zacznie jeść...w końcu zgłodnieje ;)

Ii ja gratuluję!!! (trochę późno ten wątek dostrzegłam) I podziwiam - za tak długi poród, dzielna jesteś Monika! :-)

reklama