reklama
Owca70
Zaciekawiona BB
Hej Mamusie!
W 2009 roku wydluzony zostal urlop macierzynski do 20 tygodni. Slyszalam, ze dotyczy to takze mamusiek ktore w danej chwili przebywaja na takim urlopie. Czy to prawda? Wiecie cos na ten temat? W koncu to dwa tygodnie dluzej z malenstwem :-)
W 2009 roku wydluzony zostal urlop macierzynski do 20 tygodni. Slyszalam, ze dotyczy to takze mamusiek ktore w danej chwili przebywaja na takim urlopie. Czy to prawda? Wiecie cos na ten temat? W koncu to dwa tygodnie dluzej z malenstwem :-)
Owca70
Zaciekawiona BB
Jeśli jest to wasze pierwsze dziecko i urlop kończy wam się w styczniu to jest przedłuzony
Czyli tylko tym Mamom, ktorych urlop konczy sie w styczniu? A jak pozniej to juz nie??? Dobrze rozumiem?
Witam! Chciałabym się kogoś poradzić . Pracowałam za granicą, ale zatrudniona byłam przez polską firmę. W Niemczech rozwiązali ze mną umowę dn21 paź za porozumieniem stron. Zjechałam do Polski 27 paź i od razu poszłam na zwolnienie lekarskie. Teraz Pani w ZUS-ie poinformowała mnie,że nie należy mi się zasiłek macierzyński bo nie mam podpisanej umowy do dnia porodu. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją i doradzi mi co mogę zrobić. Tym bardziej,że będę miała cesarkę i co dalej po wyjściu ze szpitala. Bardzo proszę o jakąś poradę co mogę dalej zrobić. Dziękuję i pozdrawiam.:-(
reklama
madziula180
wrześniowa mamusia
Jeśli jest to wasze pierwsze dziecko i urlop kończy wam się w styczniu to jest przedłuzony
to trzeba teraz cos z tym robic, gdzies isc czy co? zasilek macierzynski tez jeszcze dostaniemy?