reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

urlop macierzyński, wychowawczy, becikowe itp...

No nie jestem pewna czy całe 26 dni za rok 2009. moja kadrowa wyliczyła mi 7 dni za 2009r. chodzi o to ze z góry pracodawca wie że nie będzie cię w pracy i dla niego jest to strata gdyby dał ci cały urlop. takie było tłumaczenie mojej kadrowej. pytałam naszego radcy i tez mi tak powiedział

wszysto zalezy od zakładu pracy i od kadrowej, ja mam cały wypoczynkowy za 2009 rok, ale np. u mojej siostry w zakładzie juz jest tak ze wyliczają

reklama
No nie jestem pewna czy całe 26 dni za rok 2009. moja kadrowa wyliczyła mi 7 dni za 2009r. chodzi o to ze z góry pracodawca wie że nie będzie cię w pracy i dla niego jest to strata gdyby dał ci cały urlop. takie było tłumaczenie mojej kadrowej. pytałam naszego radcy i tez mi tak powiedział
Nie rozumiem dlaczego tak Ci wyliczyła przed pójsciem na urlop wychowawczy należy sie zaległy urlop i cały za 2009r.a ta informacje mam od prawnika z PIP.Dwie moje koleżanki też wybieraja całe urlopy za 2009 i nie maja z tym prolemów.Pozdrawiam.

Ja też nie rozumiem dlaczego masz tak urlop wyliczony. Ja też miałam w całości urlop:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam dziewczyny
mi też skończył się 2 kwietnia macierzyński i kadrowa w mojej firmie wyliczyła mi najpierw zaległy urlop tj 35 dni później bieżący tj 8 dni do momentu skończenia urlopu macierzyńskiego.........a pracuje w budżetówce w opiece społecznej więc to nie prywatna firma w której pracodawca płaci z własnej kieszeni i chce uszczknąć coś dla siebie......a teraz jak napisałyście jak wy macie naliczane to jestem w kropce......

Ostatnia edycja:
malinka ja też pracuję w budżetówce i kadrowa nie chce nawet słyszeć że cały urlop za 2009 mi się należy:baffled::-(

Też pracuję u prywatnego i dostałam cały urlop za 2009r. Podobno tak jest ,że jak się idzie na wychowawczy to lepiej wykorzystać najpierw cały urlop, bo przepadnie.

reklama
Do góry