reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urlop macierzyński a zalegly urlop wypoczynkowy

Pati4gce

Fanka BB :)
Witam, moze ktoras mama sie orientuje jak to jest z urlopem wypoczynkowym po macierzyńskim? Od poczatku roku 2022 bylam na l4 od lipca na macierzynskim. W lipcu konczy mi sie macierzynski, ile urlopu moge wziac i czy moge wziac urlop wypoczynkowy a potem przejść na urlop wychowawczy?

reklama
Masz tyle dni urlopu ile normalnie by Ci przysługiwało za 2022 ( minus to co wybrałaś) i 2023.

Mnie udało się skumulować 66 dni 😜 czyli wrócę do pracy 3 miesiące później 🙈

Witam, moze ktoras mama sie orientuje jak to jest z urlopem wypoczynkowym po macierzyńskim? Od poczatku roku 2022 bylam na l4 od lipca na macierzynskim. W lipcu konczy mi sie macierzynski, ile urlopu moge wziac i czy moge wziac urlop wypoczynkowy a potem przejść na urlop wychowawczy?
Dokładnie tak jak pisze @Mamafasolki. Masz tyle urlopu ile Ci zostało z 2022 roku plus 20 lub 26 dni z 2023. Jak najbardziej możesz wziąć urlop wypoczynkowy i zaraz po nim przejść na wychowawczy. Jest to najczęstsza praktyka i pracodawcy zazwyczaj zachęcają do wzięcia urlopu wypoczynkowego przed wychowawczym, żeby nie kumulować tego urlopu.

A ja dodam ze swoich doświadczeń, że jak wybierzesz urlop do cna teraz to potem po wychowawczym nie masz nic - tzn. W trakcie wychowawczego on się nie nalicza dopiero po powrocie do pracy.

Do góry