reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ureaplasma a poród

reklama
Ja skracania nie czulam wcale :)
A co do cholestazy, to ja znam przypadki, że wypłukiwali ją kroplówkami i sie udalo.

U mnie zaczęło się od skracania szyjki i mocnego parcia na pęcherz, co wiązało się z bardzo częstym oddawaniem moczu w bardzo małych ilościach. Żadnych innych objawów. Szyjka się zatrzymała na 2,5cm, teraz te wody które się są zą po troszku (lekarze stwierdzili, że to od ureo) no i doszło gorsze - cholestaza i wysypka, przez którą miałam doła, bo był to taki świąd że nie dawało rady tego opanować. Co steryd dostałam to wracało… teraz odpukać jest dobrze przez wczorajszy dzień i noc, zobaczymy co dalej… jutro mamy USG, na którym skontrolujemy wymiary i masę ciała Amelki, w poniedziałek pobiorą mi krew na kwasy żółciowe i parametry wątrobowe no i zobaczymy jak to wygląda i jak się wszystko dalej potoczy. W sobotę będzie skończony 35 tydzień, czyli zaczniemy odliczanie do skończonego 36 tygodnia 🙈

Ja skracania nie czulam wcale :)
A co do cholestazy, to ja znam przypadki, że wypłukiwali ją kroplówkami i sie udalo.
Cholestaza to zastój żółci.
W jaki sposób niby kroplówkami?wypłukać?
Moja siostra miała w ciąży i nie robi się tego tzn wypłukać tego bo się nie da.

Cholestaza to zastój żółci.
W jaki sposób niby kroplówkami?wypłukać?
Moja siostra miała w ciąży i nie robi się tego tzn wypłukać tego bo się nie da.
Nie wiem, aż tak się w to nie wgłębialam, ale znam osobę, u ktorej cholestazy się pozbyli w szpitalu, a groził jej poród jeżeli się nie uda.

Nie wiem, aż tak się w to nie wgłębialam, ale znam osobę, u ktorej cholestazy się pozbyli w szpitalu, a groził jej poród jeżeli się nie uda.
To nie pisz,że da wypłukać bo się nie da .to choroba która przechodzi po ciąży tzn kilka miesięcy po .
Nie które borykają się z nią nawet rok po ciąży .póki wątroba i jej przewody żółciowe nie będą tak jak sprzed ciąży

To nie pisz,że da wypłukać bo się nie da .to choroba która przechodzi po ciąży tzn kilka miesięcy po .
Nie które borykają się z nią nawet rok po ciąży .póki wątroba i jej przewody żółciowe nie będą tak jak sprzed ciąży
Ale oni jej to wyleczyli kroplówkami. Ona sama tak o tym mówila. Dostawala kroplówki dopoki parametry się nie poprawiły 🤷‍♀️
mozs to jakiś nowy sposob leczenia albo po prostu probowali i sie udalo, nie wiem. Wazne, ze zadziałało.

Ale oni jej to wyleczyli kroplówkami. Ona sama tak o tym mówila. Dostawala kroplówki dopoki parametry się nie poprawiły 🤷‍♀️
mozs to jakiś nowy sposob leczenia albo po prostu probowali i sie udalo, nie wiem. Wazne, ze zadziałało.
Pewnie chodzi o to, co powiedzieli mi lekarze wczoraj ☺️ parametry po leczeniu mogą się poprawić, natomiast cholestaza zostaje do końca ciąży i trzeba kontrolować wyniki i się pilnować 🩷

Pewnie chodzi o to, co powiedzieli mi lekarze wczoraj ☺️ parametry po leczeniu mogą się poprawić, natomiast cholestaza zostaje do końca ciąży i trzeba kontrolować wyniki i się pilnować 🩷
Dokładnie o to chodzi ze cholestaza zostaje w ciąży.można podleczyć a nie wyleczyć. Jesli jest tak źle ciążę rozwiązują .Moja siostra czy koleżanka drapały się jeszcze rok po ciąży.
Co 2 miesiące badania. Parametry szły powoli w dół żółciowe ,wątrobowe.
Wyplukalli toksyny które woreczek żółciowy i wątroba nie dały przerobić przez niedrożne przewody żółciowe.

reklama
Do góry