reklama
U mnie zaczęło się od skracania szyjki i mocnego parcia na pęcherz, co wiązało się z bardzo częstym oddawaniem moczu w bardzo małych ilościach. Żadnych innych objawów. Szyjka się zatrzymała na 2,5cm, teraz te wody które się są zą po troszku (lekarze stwierdzili, że to od ureo) no i doszło gorsze - cholestaza i wysypka, przez którą miałam doła, bo był to taki świąd że nie dawało rady tego opanować. Co steryd dostałam to wracało… teraz odpukać jest dobrze przez wczorajszy dzień i noc, zobaczymy co dalej… jutro mamy USG, na którym skontrolujemy wymiary i masę ciała Amelki, w poniedziałek pobiorą mi krew na kwasy żółciowe i parametry wątrobowe no i zobaczymy jak to wygląda i jak się wszystko dalej potoczy. W sobotę będzie skończony 35 tydzień, czyli zaczniemy odliczanie do skończonego 36 tygodnia 

paola121214
Fanka BB :)
Cholestaza to zastój żółci.Ja skracania nie czulam wcale
A co do cholestazy, to ja znam przypadki, że wypłukiwali ją kroplówkami i sie udalo.
W jaki sposób niby kroplówkami?wypłukać?
Moja siostra miała w ciąży i nie robi się tego tzn wypłukać tego bo się nie da.
Lady Loka
Nie wiem, aż tak się w to nie wgłębialam, ale znam osobę, u ktorej cholestazy się pozbyli w szpitalu, a groził jej poród jeżeli się nie uda.Cholestaza to zastój żółci.
W jaki sposób niby kroplówkami?wypłukać?
Moja siostra miała w ciąży i nie robi się tego tzn wypłukać tego bo się nie da.
paola121214
To nie pisz,że da wypłukać bo się nie da .to choroba która przechodzi po ciąży tzn kilka miesięcy po .Nie wiem, aż tak się w to nie wgłębialam, ale znam osobę, u ktorej cholestazy się pozbyli w szpitalu, a groził jej poród jeżeli się nie uda.
Nie które borykają się z nią nawet rok po ciąży .póki wątroba i jej przewody żółciowe nie będą tak jak sprzed ciąży
Lady Loka
Ale oni jej to wyleczyli kroplówkami. Ona sama tak o tym mówila. Dostawala kroplówki dopoki parametry się nie poprawiłyTo nie pisz,że da wypłukać bo się nie da .to choroba która przechodzi po ciąży tzn kilka miesięcy po .
Nie które borykają się z nią nawet rok po ciąży .póki wątroba i jej przewody żółciowe nie będą tak jak sprzed ciąży

mozs to jakiś nowy sposob leczenia albo po prostu probowali i sie udalo, nie wiem. Wazne, ze zadziałało.
Pewnie chodzi o to, co powiedzieli mi lekarze wczorajAle oni jej to wyleczyli kroplówkami. Ona sama tak o tym mówila. Dostawala kroplówki dopoki parametry się nie poprawiły
mozs to jakiś nowy sposob leczenia albo po prostu probowali i sie udalo, nie wiem. Wazne, ze zadziałało.

paola121214
Dokładnie o to chodzi ze cholestaza zostaje w ciąży.można podleczyć a nie wyleczyć. Jesli jest tak źle ciążę rozwiązują .Moja siostra czy koleżanka drapały się jeszcze rok po ciąży.Pewnie chodzi o to, co powiedzieli mi lekarze wczorajparametry po leczeniu mogą się poprawić, natomiast cholestaza zostaje do końca ciąży i trzeba kontrolować wyniki i się pilnować
![]()
Co 2 miesiące badania. Parametry szły powoli w dół żółciowe ,wątrobowe.
Wyplukalli toksyny które woreczek żółciowy i wątroba nie dały przerobić przez niedrożne przewody żółciowe.
reklama