reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

moja Mała bardzo chętnie siada :-) i lekarka powiedziała ze jak Mała sama sie unosi to można ją podnieśc i chwileke moze tak posiedzieć i położyc spowrotem - tak w ramach ćwiczeń :-)
śmie Amela wygląda jak lerzy na plerkach i unosi cama głowe i patrzy gdzies tam w dal hehehehe :D

reklama
u mnie dziś była kumpela z córcią o połtora miecha starszą od mojej Polci nie macie pojęcia jaka różnica w zachowaniu już stopki na całego w buzi, przewrotki bezproblemowe, smiechy na okrągło mówię Wam półtora miecha u takich dzieci to bardzo dużo więc tylko czekać nam zostało.

Bunia się cofła :( Od 18.05 nie gada wcale , gadała, krzyczała jak najęta a teraz nic. Moja mam mówi że to te zuby i że jak ma całą paszczę napchaną śliną to jej się gadać nie chce :) Oby bo się martwię:(

No tak ale z tym siadaniem to jak jest tzn. chodzi mi o to jak bierzecie dzieci na kolana to trzymacie w pozycji siedzącej czy na leżąco?
Bp ja pytałam się pediatry to powiedziała że mogę Antka tak trzymać ale musi być oparty o mnie.Może głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko i nie wiem co już można a czego jeszcze nie>A jemu siedzenie podoba się najbardziej.

Morka, nie martw się. U takich malutkich dzieci to normalne. Poczekaj kilka dni, to zobaczysz, że będziesz uszy zatykać.;-)

ja trzymam na siedzaco na kolanach ale co chwila staram si opierac ja o siebie.niestety to jej sie juz nie podoba. jak dostanie paluchy to sie sama podciaga z lezącego i bierzez zabawki ktore ma w zasiegu reki i wklada do buzi. oooo taki spryciuch mi rosnie;-)

z gadaniem tez sie jakos cofnela, no chyba ze dostanie nowa zabawke to gada jak najeta;-)

Beti81 - spryciula z tej Twojej małej, dobrze da se rade w zyciu i niech kombinuje a u nas z podnoszeniem głowy do siadu ciągle bez zmian i na kolanach mały oparty o mnie też nie chce siedzieć, chyba mu się to siedzenie nie podoba????:confused:

morka: nie martw się, jak małej zęby idą to co innego ma teraz na tapecie niż gadanie, jak nam łeb rwie o zębach nie wspominając to zabawowe pogawędki są ostatnią rzeczą na którą mamy ochote!:-( jeszcze przyjdą czasy , że Cię zmęczą pytania co to ? i dlaczego?:-D

Bunia się cofła :( Od 18.05 nie gada wcale , gadała, krzyczała jak najęta a teraz nic. Moja mam mówi że to te zuby i że jak ma całą paszczę napchaną śliną to jej się gadać nie chce :) Oby bo się martwię:(
Morka, u nas to samo. Bartek milczy.
Zaczął się turlać, siadać, czołgać, pełzać, gryźć stopy, a niestety nie gada.

reklama
Do góry