reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ułożenie dzidziusia

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Obecnie jestem w 27tc .
Dzisiaj miałam wizytę u mojej Pani doktor.
Troszkę się zmartwiłam bo moja córeczka od 2-3 wizyt nie zmieniła pozycji.Jest ułożona główka do góry.Pani doktor nawet zażartowała że mam mówić do małej żeby się obróciła.Zasiala we mnie ziarenko obawy ,niepokoju.Mialam dwa porody naturalne i strasznie boje się cesarskigo cięcia.(najbardziej znieczulenia w kręgosłup i pionizacji)
Wiem że do porodu jeszcze sporo czasu i jest szansa że Nelka się obrócić główka w dół.
Czy któraś z Was miała sytuację że dziecko obróciło się główka w dół krótko przed porodem?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

reklama
Witam
Obecnie jestem w 27tc .
Troszkę się zmartwiłam bo moja córeczka od 2-3 wizyt nie zmieniła pozycji.Jest ułożona główka do góry.Pani doktor nawet zażartowała że mam mówić do małej żeby się obróciła.Zasiala we mnie ziarenko obawy ,niepokoju.Mialam dwa porody naturalne i strasznie boje się cesarskigo cięcia.(najbardziej znieczulenia w kręgosłup i pionizacji)
Wiem że do porodu jeszcze sporo czasu i jest szansa że Nelka się obrócić główka w dół.
Czy któraś z Was miała sytuację że dziecko obróciło się główka w dół krótko przed porodem?
Pozdrawiam
Podpinam się, chociaż ja już kończę 36 tydzień, więc niestety moje szanse są już praktycznie zerowe. U Ciebie jeszcze jest sporo czasu. Też miałam dwa porody naturalne i to cc mnie przeraża 🙁

Witam
Obecnie jestem w 27tc .
Pozdrawiam
Dziecko może obrócić się główką w dół do samego porodu. Ma jeszcze dużo miejsca. Moja odwróciła się w 28-29 tc.

Hej dziewczyny wszystko zależy od tego ile macie wód płodowych i od wielkości miednicy.Ja miałam mało do tego wąska miednica i już nie było szans, żeby córka się obróciła. Jest też możliwość wykonania obrotu przez lekarza, ale tak jak mówię muszą być spełnione określone warunki.

Witam
Obecnie jestem w 27tc .
Pozdrawiam
Do 32tc powinno fiknąć

U mnie się nie obróciło... Na obrót osobiście bym nie pozwoliła, choć podobno bezpieczne.

PS. Jeśli miałaś 2 porody SN, to lekarze mogą zgodzić się na poród pośladkowy.

Mój syn obrócił się jakoś w 34-35 tygodniu, nie było to miłe i czułam to bardzo🫣 ake mimo wszystko cieszyłam się, że dał radę bo wizja cesarki też mnie przerażała 🫣

Moja córka obróciła się dość późno, bo dopiero w 31tc, ale trochę ją starałam się wspomóc odpowiednimi ćwiczeniami (czy było to skuteczne to nie wiem). Siostra miała za to wykonany obrót zewnętrzny dziecka i wspomina to bardzo dobrze.

reklama
Moja córcia fikala koziołki do samego końca. Urodziła się w 37+2 i wtedy akurat była głowa do góry chociaż pare dni wcześniej głowa w dół, ale była malutka i miałam cały czas bardzo dużo wód, pół godziny przed cc 21 fi ( chyba dobrze piszę) wiem tylko, że ponad normę. Ja i tak wiedziałam, że będzie cc wiec się rynnie martwiłam. U Ciebie jescze jest sporo czasu, u mnie w tym czasie co tydzień było inaczej 🫢

Do góry