reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uczucie jak na okres po owulacji

Od owulacji do 10 tygodnia czułam się jak na okres🙂
To byłby chyba jakiś cudo gdyby u mnie było podobnie 🙈 pozostaje mi się uzbroić w cierpliwość i czekać jeszcze 9 dni. Ale wątpię by coś z tego było, bo czuje się zbyt "okresowo". Wszystko jest takie samo poza tym że zaczełam się tak czuć już 3 dni po owulacji

reklama
To byłby chyba jakiś cudo gdyby u mnie było podobnie 🙈 pozostaje mi się uzbroić w cierpliwość i czekać jeszcze 9 dni. Ale wątpię by coś z tego było, bo czuje się zbyt "okresowo". Wszystko jest takie samo poza tym że zaczełam się tak czuć już 3 dni po owulacji

Przede wszystkim tak naprawdę nie wiesz kiedy była owulacja.
Np. śluz płodny zwykle jest przed owulacją, a nie w trakcie. Bóle jajnika też nie muszą mieć związku ja mam je np. co jakiś czas a w ogóle nie mam owulacji 🤷‍♀️

Szczerze mówiąc, nie będę ci robić nadziei, ale początki ciąży, tj. objawy są zwykle identyczne jak na okres. W trzech ciążach 2/3 dni po owulacji się u mnie zaczęły.

My dopiero na początku starań, bo 2 cykl :) Jestem 5 dni przed okresem i zaczynają boleć mnie jajniki, więc się nie nakręcam raczej na sukces, ale słyszałam już różne opinie na ten temat

My dopiero na początku starań, bo 2 cykl :) Jestem 5 dni przed okresem i zaczynają boleć mnie jajniki, więc się nie nakręcam raczej na sukces, ale słyszałam już różne opinie na ten temat
Trzymam w takim razie mocno za Was kciuki :) Ja raczej zakładam, że u mnie okres przyjdzie wcześniej niż planowo, stąd to wcześniejsze samopoczucie jak na okres.

Przede wszystkim tak naprawdę nie wiesz kiedy była owulacja.
Np. śluz płodny zwykle jest przed owulacją, a nie w trakcie. Bóle jajnika też nie muszą mieć związku ja mam je np. co jakiś czas a w ogóle nie mam owulacji 🤷‍♀️
Oczywiście, że nie mam 100% pewności, natomiast przy wcześniejszych powierzonych owulacjach właśnie takie miałam objawy :) od zawarcia "czułam" owulację bólem jajnika który trwał kilka godzin lub cały dzień. Ale wiadomo też że nasz organizm nie jest chodzącym komputerem. Być może miałam owulację wyjątkowo wczesnej i w wcześniej też dostanę okres, dlatego już teraz tak się czuję.

Trzymam za was kciuki 🥰 ja jestem w 4dpo i wczoraj czułam delikatnie jajnik z którego chyba była owulacja ale bardziej bol promieniował na prawe udo I tak samo czułam się podczas owulacji. Normalnie boli mnie tylko jajnik na owulacje a tu takie dziwne bóle promieniujące 🤷‍♀️

Trzymam za was kciuki 🥰 ja jestem w 4dpo i wczoraj czułam delikatnie jajnik z którego chyba była owulacja ale bardziej bol promieniował na prawe udo I tak samo czułam się podczas owulacji. Normalnie boli mnie tylko jajnik na owulacje a tu takie dziwne bóle promieniujące 🤷‍♀️
Bóle promieniujące do nóg mogą być objawem endometriozy lub PCS (zaburzenia żylne miednicy).

reklama
O jej ale ginekolog by tego nie widzial ? W październiku w 2 cyklu starań zaszłam w ciążę w grudniu poroniłam badało mnie 4 różnych lekarzy żaden nic nie wspomniał.
Nie, zwykły ginekolog nie będzie widział endometriozy bo się w tym nie specjalizuje i nie jest na temat tej choroby doedukowany. Niestety diagnostyka endometriozy trwa kilka-kilkanaście lat i wymaga specjalistycznego sprzętu i wiedzy.
Poczytaj sobie na jej temat np tutaj:

Do góry