reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

monia dzisiaj przeczytałam coś takiego:
"Niedogodności trzeciego trymestru. Czy budzą cię w nocy skurcze łydek? Jest to częsta przypadłość towarzysząca ciąży, chociaż nie dotyka ona wszystkich kobiet. Specjaliści nie są pewni, co jest jej powodem. Niektórzy sądzą, że jest to wynik większego obciążenia nóg, inni, że może to być oznaka niedoboru wapnia lub potasu. Może to być także skutek nacisku macicy na nerwy biegnące wzdłuż nóg.
Jak radzić sobie ze skurczami łydek. Spróbuj delikatnie wyprostować nogę, wyginając stopę i przyciągając palce stóp do siebie. Pomocne może być także rozciąganie nóg w ciągu dnia i zaraz przed pójściem do łóżka. Jedz dużo pokarmów bogatych w wapń (najlepszym jego źródłem jest nabiał), a także zawierających dużo potasu, jak banany."
więc wypróbuję nabiał z bananami:tak:

reklama
Kochasek dzieki! Chyba juz kiedys to gdzies wyczytalam, musze ci jednak powiedziec ze jak lapie mnie tak skurcz to nie ma mowy o naciagnieciu palcy. To tak boli ze szok a do tego tak cala noga preznieje ze ruszyc nie idzie. Co do bananow to ja zawsze jem ich mase, jedynie co to moze wlasnie musze jesc wiecej magnezu. Ale gdzie tu magnez znalezc haha chyba jest w szpinbaku duzo nie?? A to dobrze bo szpinak ostatnie pare dni jadlam bo bardzo lubie i nawet nie mialam skurczy wiec moze cos w tym jest. Obym tylko nie powiedziala tego o zlej porze i dzis w nocy bede sie meczyc:-(

Mi wczoraj zgaga tak dala popalić że aż mnie całe plecy bolały i nic nie pomagało, myślałamże umre, aż mi łzy z bólu leciały:sick: Pewnie dlatego że jeszcze kawke wypiłam ale musiałam odwiezc w nocy mojego tate do domu :( i czekalismy tak długo...:baffled: :sick: :sick:

Sorga mnie tez zgaga dorwala wczoraj - i kurcze nawet mleko nie pomoglo myslalam, ze cos mnie trafi. Ale pomoglo jakis cudem jablko - pamietam jak moja babcia tak sobie leczyla zgage ...ufff walczylam do 2 w nocy.

Kurcze dziewczyny biedne jesteście z tymi dolegliwościami ciążowymi. Mnie tak jak Izke nic nie łapie ani zgaga, ani skurcze. Oprócz drgającej od czasu do czasu powieki, ale to na szczęście nie boli. Ale ja pije bardzo dużo mleka może dlatego nie mam z nimi problemu. Jedynie czego się obawiam to puchnących nóg, na razie nie jest źle i mam unikac soli, więc może da się temu zapobiec.

ja właśnie dostałam aspargin na skurcze macicy, a przy okazji lekarz powiedział, że pewnie dorwą mnie skurcze łydek, więc brać magnez nie zaszkodzi:tak: nie cierpię brać jakichkolwiek piguł, wiecznie o nich zapominam i pewnie tego nic już nie zmieni:eek:

reklama
kOCHASEK JA TEZ W NOCY MIALAM SPOKOJ:-) :-) MAM NADZIEJE ZE TE DWIE NOCE CO MIALAM TE SKORCZE JUZ SIE NIE POWTORZA!

Do góry